Kaikki viisi Nokia-uutuuspuhelinta tulossa myyntiin Suomessa – ensimmäisten uutuuksien tarkka myyntiintulopäivämäärä paljastetaan pian

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global julkisti Barcelonassa ennen tämän viikon Mobile World Congress -messujen alkua viisi uutuuspuhelinta: banaanipuhelimen uuden version Nokia 8110 4G:n sekä älypuhelimet Nokia 1:n, uuden Nokia 6:n kansainvälisesti, Nokia 7 Plussan sekä Nokia 8 Siroccon.

HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela vahvisti Mobiili.fin haastattelussa koko uutuusviisikon olevan tulossa myyntiin myös Suomessa.

Huhtikuussa tulossa ovat Nokia 6, Nokia 7 Plus ja Nokia 8 Sirocco, jotka tulevat olemaan keskeisimpiä tuotteita Suomessa. HMD Global aikoo kuitenkin tuoda myös edullisen Nokia 1 -älypuhelimen myyntiin Suomessa, mikä ei ollut ennakkoon aivan itsestäänselvää. Viime vuonnahan aiempi edullinen Nokia 2 jätettiin tuomatta Suomen markkinoille.

Nokia 1 ja Nokia 8110 4G seuraavat muiden uutuuksien perässä Suomen markkinoille näillä näkymin toukokuun lopulla.

Uusista Nokia-puhelimista paljon on lupa odottaa erityisesti Nokia 7 Plussalta. Se tarjoaa noin 400 euron hintaan erinomaiset tekniset ominaisuudet sekä laadukkaan rakenteen. Puhelimessa on 6 tuuman näyttö 18:9-kuvasuhteella, 2x optisen zoomin tuovat 12 ja 13 megapikselin takakamerat, pikalataus kookkaalle 3 800 milliampeeritunnin akulle, 4 gigatavua RAM- ja 64 gigatavua tallennusmuistia sekä Qualcommin paremman keskiluokan Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri.

”Nokia 7 Plussassa on lippulaivapuhelimen ominaisuudet ilman lippulaivaluokan hintalappua”, toteaa Korpela odottaen puhelimelle merkittävää suosiota.

Kokonaisuutena uudet Nokiat tulevat kaikkiin hintaluokkiin – alle satasen Nokia 1:stä vajaan 300 euron uuteen Nokia 6:een, noin 400 euron Nokia 7 Plussan kautta 750 euroa hipovaan Nokia 8 Siroccoon. Aivan ensimmäiset Nokia-älypuhelimet viime vuonna olivat edullisemman ja alemman keskihintaluokan puhelimia, nyt valikoima kattaa lähes kaikki hintapisteet ja uusi Nokia 8 Sirocco on toistaiseksi korkeahintaisin uusi Nokia-älypuhelin.

Uutuuksien hinnat ovat asettumassa Suomessa suunnilleen samalle tasolle eilen ilmoitettujen, keskimääräisten maailmanlaajuisten hintojen kanssa.

Tänä vuonna HMD Global aikoo laajentaa malliston ohella Nokia-puhelinten jakeluaan. Mitä todennäköisimmin tämä tarkoittaa, että myös Suomessa nähdään jatkossa vähemmän tilanteita, joissa tiettyä puhelinmallia saisi vain parilta operaattorilta laajemman jälleenmyynnin sijaan. Jakelua on laajennettu pikku hiljaa jo tähänkin asti Suomessa. Pohjoismaista muissa jakelun laajentumista tulee tapahtumaan enemmän vasta tänä vuonna.

HMD Global kertoi eilen myös myyneensä viime vuonna, ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenaan, yhteensä yli 70 miljoonaa puhelinta maailmanlaajuisesti. Luku on linjassa tutkimusyhtiöiden arvioiden kanssa. Myydyistä 70 miljoonasta puhelimesta karkeasti kymmenen miljoonaa oli älypuhelimia ja loput peruspuhelimia, joissa HMD Global nousi viime vuoden toisella puoliskolla arvolla mitattuna maailman markkinajohtajaksi, alan ”numero ykköseksi”. Älypuhelimissa loppuvuodesta HMD nousi maailmanlaajuisesti noin 1 prosentin markkinaosuuteen. Suomessa osuus on tietenkin tätä huomattavasti korkeampi.

”Kokonaisuutena olemme ihan tyytyväisiä siihen, miten olemme edistyneet. Viime vuonna aluksi näimme kovan innostuksen ensi alkuun ja koimme hetkellisiä haasteita kysyntään vastaamisessa kaikkine eri värivariantteineen. Aika nopeasti heinä-elokuussa toimitukset saatiin vauhtiin, ja sen jälkeen on nähty todellinen kysyntä”, toteaa Korpela.

Tänä vuonna HMD Global pyrkii myös vahvistamaan yritysmyyntiään keskityttyään toiminnan aloituksessa paljon kuluttajamyynnin aktivointiin. Korpelan mukaan HMD:llä on käynnissä paljon arviointihankkeita yritysten kanssa Nokia-puhelinten mahdollisista käyttöönotoista.

Suuri kiitos Nokia-peruspuhelinten myynnin hyvästä vedosta kuuluu vuosi sitten Mobile World Congressin yhteydessä suuren huomion saattelemana lanseeratulle Nokia 3310:lle. Sen myynti on sujunut hyvin – ja sujuu yhä – myös Suomessa.

”Nokia 3310:n myynti on edelleenkin hyvin tasaista. Siitä on tullut eräänlainen peruspuhelinten oletusvaihtoehto ja se on lunastanut erinomaisesti paikkansa”, kommentoi Korpela.

Kiinassa 3310:stä on esitelty jo jonkin aikaa sitten myös Nokia 3310 4G -versio, mutta sen myyntiintuloa Euroopassa eikä siten myöskään Suomessa välttämättä nähdä. Suoraan 3310 4G -suunnitelmia Korpela ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan.

Eilen Nokia 8110 4G:n julkistaessaan HMD Global viittasi siihen ja 3310:een Originals-tuoteperheen jäseninä. Epäilemättä 3310:n menestys ja innokas vastaanotto myös Nokia 8110 4G:lle merkitsevät luvassa olevan lisää takavuosien Nokia-mallien uusia versioita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja