Poliisilla käsitys Pitäjänmäen McDonald's-puukotuksen motiivista – vangitsemisoikeudenkäynti keskiviikkona

Poliisi esittää Helsingin Pitäjänmäen McDonald's-ravintolassa tapahtuneesta taposta epäiltyä vangittavaksi. Epäilty rikosnimike on tappo, kertoo Helsingin poliisi MTV Uutisille. 

Poliisi kertoo, että vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Myöhään lauantai-iltana tapahtuneessa puukotuksessa kuoli vuonna 2002 syntynyt nainen. Nainen kuoli vammoihinsa tapahtumapaikalla. Poliisi epäilee, että vuonna 1994 syntynyt mies löi häntä useita kertoja teräaseella.

Epäilty ja uhri tunsivat toisensa ennalta. Mediassa esitettyjen tietojen mukaan naisella oli mukanaan rattaissa pieni vauva. Poliisi ei vahvista tietoa.

– Olen tietoinen, että tällaista on uutisoitu, mutta en voi kommentoida asiaa, toteaa tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta MTV:lle.

– Olemme päässeet kuulemaan epäiltyä ja joitakin silminnäkijöitä. Tässä vaiheessa emme pysty tutkinnallisista syistä avaamaan kuulustelujen sisältöä julkisuuteen. Meillä on myös käsitys teon motiivista.

Silminnäkijöille kriisiapua

Poliisi hätäkeskuksen kautta ilmoituksen puukotuksesta noin kello 22.15 lauantai-iltana. Veriteon jälkeen tapahtumapaikalla oli useita poliisipartioita ja ensihoidon yksikköjä.

Ravintolassa oli tapahtuma-aikaan silminnäkijöinä asiakkaita sekä työntekijöitä, joille poliisin mukaan järjestettiin kriisiapua. 

Taposta epäilty mies poistui ravintolasta taksilla teon jälkeen. Poliisi otti epäillyn kiinni Helsingissä puolen yön aikaan lauantain ja sunnuntain välissä.

Poliisi toteaa, ettei tapauksesta ole tässä kohtaa enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta mahdollisuuksien mukaan tutkinnan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat