Kuolonkolarissa menehtyneen vauvan vanhempia ei ole kuulusteltu – ”Muitakin asioita varmasti mielessä”

Pohjanmaan poliisi ei ole kuulustellut Vaasassa 11. joulukuuta tapahtuneen turma-auton kuljettajaa ja matkustajaa kymmenen kuukauden ikäisen vauvan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta. Auton kuljettaja ja matkustaja olivat lapsen vanhemmat. Lisäksi kolarin toisena osapuolena olleen auton kuljettaja loukkaantui tapahtumassa.

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on yhdenmukaisten todistajakertomusten ja paikkatutkinnan ansiosta selvillä. Siksi näytön kannalta ei ole välttämätöntä vielä kuulustella vanhempia.

– Ollaan otettu inhimillinen näkövinkkeli tähän. Ovat menettäneet lapsensa, ja heillä on muitakin asioita varmasti mielessä. Annetaan ajan kulua, ja sitten otamme yhteyttä ja suoritamme tarvittavat kuulustelut, rikoskomisario Ove Strovall Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo.

Poliisi tiedusteli vanhempien vointia viime viikolla, jotka olivat tuolloin sellaisessa kunnossa, että kuulustelu olisi mahdollista.

Ohitusyritys johti kolariin

Vakava kolari tapahtui aamulla seitsemän aikaan.

Kolmen henkilöauton onnettomuus tapahtui valtatiellä kahdeksan Uudenkaarlepyyn kunnassa. Tapahtumapaikka on muutama sata metriä Monåntien risteyksestä etelään.

Pohjoisen suunnasta Vaasaa kohti ajanut vauvan isä lähti poliisin mukaan ohittamaan edellä ajavaa henkilöautoa ja törmäsi vastaantulevaan ajoneuvoon. Ohituspaikassa on keltainen sulkuviiva.

Ohitettava henkilöauto ajoi 80 kilometriä tunnissa, mikä on alueen nopeusrajoitus.

– Siinä oli kolmen auton letka, joka lähti ohittamaan autoa. Kaksi ensimmäistä autoa teki ohituksen onnistuneesti, mutta tämä kolmas auto, jossa perhe oli, lähti ilmeisesti niin myöhään ohittamaan, että se ei ollut enää turvallista ja ohitus johti kohtalokkaisiin seurauksiin, Storvall kertoi tapauksesta aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja