Kuolleet kukat ja kadonneet sukat – näin pääset eroon kodin yleisistä ärsytyksen aiheista

Älä anna kodin pikkujuttujen ärsyttää. Lue, miten pääset niistä eroon!

Elämä on täynnä pikkujuttuja, jotka yksinkertaisesti ärsyttävät. Yksittäisinä asioina ne tuskin tuntuvat kovin isoilta, mutta yhdessä ne saattavat johtaa tilanteeseen, jossa sinua ärsyttää jatkuvasti. Tällainen tilanne voi olla todella stressaava.

Jos seuraavat yleiset asiat aiheuttavat stressiä, lue kuinka hoidat ne kuntoon ennen kuin tilanne äityy liian pahaksi.

1. Lompakon kadottaminen

Kuulostaako tutulta? Tiedät, että lompakko oli mukanasi, kun tulit eilen kotiin, mutta sinun olisi pitänyt olla töissä viisi minuuttia sitten eikä lompakkoa löydy mistään. Melkoisen huono tapa aloittaa päivä, eikö?

Ongelma ratkeaa jatkossa niin, että kehität uuden rutiinin. Tarvitset vain pienen lautasen tai kulhon, jonka laitat eteiseen lähelle ulko-ovea, vaikkapa lipaston päälle. Kun tulet kotiin, laitat lompakon – ja mieluiten myös avaimet – kulhoon. Kuukauden kuluessa tästä tavasta tulee kuin toinen luontosi eikä lompakkosi enää katoile.

2. Kuolleet kukat

Tuoreet kukat ovat houkuttelevia kaupassa, mutta jos ne kuolevat kotonasi ensimmäisen vuorokauden aikana, tuhlaat turhaan rahaa kukkasiin.

Pääset kuolleiden kukkien ongelmasta eroon, kun lisäät pari tippaa sokerista limua, vaikkapa Spriteä, kukkavaasiin päivittäin. Limun sokeri ravitsee ja pitää kasvit terveinä ja elossa.

3. Eläinten hajut

Joskus lemmikit haisevat. Ja kun haju tarttuu mattoihin ja huonekaluihin, sitä on vaikea olla enää huomaamatta. Päästäksesi hajuista eroon, ota avuksesi ruokasooda, joka imee luonnostaan hajuja itseensä. Jos tiedät, mistä haju tulee, ripottele reilusti ruokasoodaa haisevalle alueelle ja anna vaikuttaa muutaman tunnin ajan.  Kun ruokasooda on vaikuttanut tarpeeksi kauan, imuroi se pois.

Jos et tiedä, mistä haju tulee, mutta tiedät, että se on lemmikkisi aiheuttama, laita esille muutama kulho ruokasoodaa. Se imee hajun itseensä ja raikastaa huoneen.

4. Kadonneet sukat

Yksittäiset sukat kuivausrummussa ovat yksi elämän suurista mysteereistä. Sitä tapahtuu kaikille, mutta turhaan. Ennen kuin laitat sukat pesukoneeseen, laita ne pesupussiin. Näin sukat eivät joudu eroon toisistaan. Parittomat sukat eivät haittaa silloinkaan, jos ostat kaappiisi vain samanlaisia sukkapareja. LUE MYÖS:  Parittomat sukat eivät ole enää riesa – lue kätevät käyttövinkit

5. Lasista jääneet rinkulat pöydällä

Hienoon pöytään saattaa jäädä ikävät rinkulat laseista. Jos niitä ei vielä ole, ota lasinaluset äkkiä käyttöön! Jos pöytääsi koristavat kuitenkin nämä epämääräiset jäljet, ota avuksesi majoneesi. Kasta pehmeä liina rasvaisimpaan majoneesiin, jonka löydät, ja jynssää kevyesti rinkulaa liinalla. Anna kastikkeen vaikuttaa tahran päällä yön yli. Pyyhi majoneesi aamulla pois puhtaalla liinalla. Rinkulan pitäisi olla kadonnut.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat