Mainos

Kuolleesta kissasta tehtiin helikopteri – eläintenystävät raivostuivat

Hollantilaistaiteilijan erikoinen taideteos on kuohuttanut eläintenystäviä. Taiteilija Bart Jansen nimittäin rakensi kuolleesta kissastaan lennätettävän helikopterin. Asiasta kertoo Daily Mail.

Taiteilijan Orville-kissa sai surmansa jäätyään auton alle. Jansen päätti käyttää kissaa tämän jälkeen taideteoksessaan ja osoittaa samalla kunniaa Orvillen nimikaimalle.

Orville oli saanut nimensä Orville Wrightin mukaan. Wrightin veljeksiä Orvillea ja Wilburia pidetään ensimmäisen toimivan lentokoneen suunnittelijoina ja rakentajina.

Ensin Jansen täytti kuolleen lemmikkinsä. Tämän jälkeen taiteilija rakensi yhdessä kauko-ohjattaviin helikoptereihin erikoistuneen Arjen Beltmanin kanssa erikoissuunnitellun lentolaitteen, jonka kiinnitti kissaansa.

Lopputuloksena syntyi Orvillekopteri, joka on nyt nähtävillä KunstRain taidenäyttelyssä Amsterdamissa. Näyttelyn vierailijat voivat myös lennättää Orvillea itse.

Jensenin mukaan Orvillekopteri on "puoliksi kissa, puoliksi kone" ja kunnianosoitus Orvillelle.

Kaikkia taiteilijan kunnianosoitus ei ole kuitenkaan vakuuttanut. Eläintenystävät ovat olleet helikopterikissasta lähinnä kauhuissaan. Muun muassa Daily Mailin sivuilla uutinen on kerännyt runsaasti kommentteja, jossa Jansenin teko leimataan täysin sairaaksi ja epäkunnioittavaksi.

– Ällöttävää. Lemmikit ovat osa perhettä. Ei perheenjäseniä voi häpäistä tuolla tavoin.

– Kuinka kamala asia. En voi ymmärtää joitakin ihmisiä. Kissojen tulisi antaa säilyttää kunniansa kuoleman jälkeen, eikä tehdä niistä naurunalaisia. Kuka tahansa kissanomistaja sanoo, että kissat ovat arvonsa tuntevia, kommenteissa muun muassa todetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.