Kuolleeksi luultu pöllö vietiin muovipussissa roskikseen – pian roska-astiasta tuijottivat syyllistävät silmät: "Sydän hakkasi, luojan kiitos menimme tarkistamaan"

Järvenpäässä sijaitsevan Keski-Uudenmaan klubitalon aamu alkoi eilen erikoisella sattumuksella, joka päättyi kuolleeksi luullun pöllön pelastamiseen roskasäiliöstä.

Mielenterveyskuntoutujien päivätoimintakeskuksena toimivan Keski-Uudenmaan klubitalon tiloissa hämmästeltiin maanantaiaamuna ikkunaan lentänyttä pöllöä. Maassa retkottanut viirupöllö vaikutti kaikin puolin elottomalta.

– Minulla oli kumihanskat kädessä ja kokeilin, että se ei liiku enää. Ajattelin, että voi hitsi, se on menehtynyt nyt, kertoo Keski-Uudenmaan klubitalon työvalmentaja Mia Merisalo.

Pöllö päätettiin pelastaa ympärillä pyöriviltä naakoilta ja se laitettiin muovipussiin, joka laitettiin läheiseen isoon roska-astiaan.

Roskasäiliöstä tuijottivat syyllistävät silmät

Tapahtuman jälkeen Merisalo lähti yhdessä muiden kanssa aamukahville. 

– Siinä kahvilla aloimme miettimään, että mitä jos se pöllö ei ollutkaan kuollut. Joku ehti jo googlettaakin, että pöllöt voivat virota vasta hetken päästä, hän toteaa.

Ryhmä lähti kiireen vilkkaa takaisin roskakorille ja avasi "elottoman pöllön" sisältävän muovipussin.

– Sieltä se tuijotti isoilla silmillään minua. Säikähdin vähän kuinka syyttävän näköisesti lintu minua katsoi, ihan kuin se olisi ajatellut, että "tänne minut sitten pistit", Merisalo kertoo.

Merisalon mukaan pöllö ehti olla korkeintaan kymmenen minuuttia roskasäiliössä. 

– Se luultavasti virkosi lämpimässä roskasäiliössä nopeammin, kuin jos se olisi maannut maassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Roska-auto tyhjensi säiliön hetki pelastumisen jälkeen

Lintu otettiin tämän jälkeen sisälle turvaan, jossa se sai asumuksekseen pahvilaatikon. 

Pöllö pääsi lopulta pelastuslaitoksen mukana Korkeasaaren villieläintarhaan, jossa se lepäilee ennen takaisin luontoon lehahtamista.

– Vähän sen jälkeen, kun palokunta lähti pihastamme, tuli tuohon pihaan roska-auto tyhjentämään säiliötä. Sydän hakkasi ja mietin, että luojan kiitos menimme vielä tarkistamaan.

Lue myös:

    Uusimmat