Mainos

Hautausmaalla pinteeseen joutuneen oravan surkea tilanne tallentui Tiian videolle – "Äiti pelasta se!"

0:16

Joensuulainen Tiia oli lastensa ja mummonsa kanssa ulkoilemassa Utran hautausmaalla, kun silmiin osui oudosti hyppelehtivä orava. Eläin oli jäänyt jumiin muoviseen hautalyhtyyn.

Joensuulainen Tiia oli vaunulenkillä lastensa ja mummonsa kanssa, kun hautausmaan läpi loikki oudosti liikkunut orava. Tarkempi silmäys osoitti, että kaikki ei ollut aivan kunnossa.

– Siinä pyöri harakka oravan perässä ja katsoin, että mikä ihme pikkukurrella oli päässään, Tiia kertoo.

Oravaraukka oli jäänyt päästään jumiin muoviseen hautakynttilään ja loikki sokkona sinne tänne. 

– 5-vuotias esikoiseni oli aivan kauhuissaan ja sanoi, että "äiti pelasta se"

Kynttilä tiukasti kiinni kaulassa

Nopealiikkeinen orava osoittautui vaikeaksi pyydystää. Matka tyssäsi pelastajien onneksi kuitenkin itsestään, kun sokkona loikkinut kurre törmäsi pää edellä läheiseen hautakiveen. 

– Nappasin siitä kiinni ja kiskaisin kynttilän päästä. Tiukasti se oli kiinni, eikä orava sitä olisi itse saanut mitenkään pois, Tiia kertoo.

Naisen mukaan tiukasti kaulan ympärille kiinnittynyt hautakynttilä olisi varmasti tappanut oravan aikanaan, ellei sitä olisi saatu ajoissa irti.

Hautausmaalla paljon tyhjiä kynttilöitä

Hautakynttilän irrotuksen jälkeen orava sinkaisi tottuneesti puuhun. Tiia kertoo, että esikoinenkaan ei tällä kertaa joutunut pettymään.

– Joskus näimme lenkillä auton alle jääneen siilin. Lapsi vieläkin muistaa sen ja kyselee oliko siili oikeasti kuollut. Tällä kertaa esikoinen oli onnellinen, että orava pelastui eikä kuollutkaan.

Myöhemmin tänään Tiia jakoi tapahtuneesta videon sosiaaliseen mediaan. Tarkoituksena oli muistuttaa ihmisiä muovisiin hautakynttilöihin liittyvästä yllättävästä vaarasta.

– Talvi on tuloillaan ja ihmiset vievät hautausmaalle paljon kynttilöitä. En ollut itse edes ajatellut, että tällaista voisi käydä, mutta hautausmaalta poistuessa keräsimme monelta haudalta tyhjät muovikynttilät pois ja heitimme roskiin, Tiia toteaa.

Nainen haluaakin muistuttaa, että myös kynttilöitä valitessa voi miettiä luontoa.

– Muovisen kynttilän sijaan haudalle voi viedä vaikka lyhdyn, hän toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja