Kuolleeksi luultu mies palasi kotiin kaksi kuukautta hautajaistensa jälkeen – DNA-testi ei pitänytkään paikkaansa: "Kenet me hautasimme?"

63-vuotias kazakstanilainen Aigali Supugaliev katosi heinäkuussa kotikylästään. Myöhemmin hänen kotinsa läheltä löytyi ruumis, jonka todettiin DNA-testien perusteella olevan kyseinen mies. Kaksi kuukautta hautajaisten jälkeen oikea Aigali kuitenkin palasi yllättäen kotiin "työreissulta".

Kuolleeksi luultu 63-vuotias kazakstanilainen Aigali Supugaliev palasi kotiin kaksi kuukautta hautajaistensa jälkeen.

9. heinäkuuta Aigalin ilmoitettiin kadonneen kotikylästään Tomarlysta Kazakstanista. 

Myöhemmin läheltä miehen kotoa löydettiin ruumis. DNA-testeissä todettiin, että 99,92 prosentin todennäköisyydellä kyseessä oli nimenomaan Aigali Supugaliev. Yahoo 7 News -sivuston mukaan se on suurin lukema, jonka kyseinen testi voi antaa. Sivuston tietojen mukaan mies tunnistettiin kynsistä otettujen palojen perusteella.

Kuolintodistus laadittiin ja miehen veli Esengali järjesti hautajaiset. Perhe piti myös muistotilaisuuden Aigalin kunniaksi.

Kaksi kuukautta hautajaisten jälkeen tapahtui jotain hyvin hämmentävää: Aigali Supugaliev palasi kotiin perheensä luo.

Videolla kerrotaan toisenlaisesta katoamistapauksesta eläinmaailmasta. Artikkeli jatkuu videon alla.

0:24

Katoamisen syynä "työtarjous"

63-vuotias mies kertoi, että hänelle oli tarjottu töitä kaukana sijaitsevalla maatilalla. Hän päätti ottaa neljän kuukauden mittaisen pestin vastaan. Mies ei ollut ajatellut, että siitä olisi pitänyt ilmoittaa sukulaisille.

– Kun Aigali tuli kotiin terveenä ja hyvissä voimissa, tyttäreni Saule sai melkein sydänkohtauksen, kun hän näki ”kuolleen” setänsä, Esengali kertoo Yahoo 7 News -sivustolle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– DNA-testi oli vahvistanut, että kyseessä oli veljeni, mies jatkaa.

Esengali kertoo, että he kaikki uskoivat testin tuloksia. Niinpä he päättivät järjestää hautajaiset miehelle, jonka he luulivat olevaan Aigali.

– Kenet me hautasimme? Ehkä sukulaiset etsivät parhaillaan tuota henkilöä, hän kertoo.

Aigalin käly AIman kertoo, että perhe aikoo haastaa oikeuteen DNA-testin hoitaneet asiantuntijat.

DNA-testistä vastuussa oleva tutkija Akmaral Zhubatyrova kertoo Yahoo 7 News -sivustolle, että DNA-tutkimuksella on mahdotonta sanoa täysin varmasti, kuka kuollut henkilö on.

– Meidän ei pitäisi unohtaa sitä jäljelle jäänyttä 0,08 prosenttia, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja