Kuolevan pikkupojan äiti sai poikkeusluvan – pääsee Trumpin matkustuskiellosta huolimatta hyvästelemään poikansa: "Toivottavasti hän ehtii nähdä lapsemme viimeiset tunnit"

Äiti sai poikkeusluvan matkustaa Yhdysvaltoihin kuolevan poikansa luokse 1:30
Kuolevan pojan äiti pääsee poikkeusluvalla Yhdysvaltoihin hyvästelemään lapsensa.

CNN:n mukaan Yhdysvaltain ulkoministeriö antoi kuolevan 2-vuotiaan äidille, Shaima Swilehille, poikkeusluvan saapua maahan hyvästelemään poikansa. Lapsen äidin kansalaisuuden vuoksi, hänellä oli presidentti Trumpin asettama matkustuskielto Yhdysvaltoihin.

Perheen koskettava tarina tuli julki, kun pojan isä, Ali Hassan, vetosi CNN:n kautta viranomaisiin.

– Poikani aika on vähissä. Hän [pojan äiti] haluaa vain nähdä lapsensa, siinä kaikki. Me haluamme olla yhdessä, kertoi Hassan hetki ennen hyväksytyn viisumin saapumista.

Lapsi ja Hassan ovat Yhdysvaltain kansalaisia, jonka vuoksi he pystyivät saapumaan Yhdysvaltojen San Franciscoon hoitoihin lokakuun alussa. Swileh joutui jäämään Egyptiin Jemenin kansalaisuutensa vuoksi. 

Poikkeuslupa myönnettiin

Pitkän viisumitaistelun jälkeen lapsen äiti sai luvan matkustaa Yhdysvaltojen Kaliforniaan hyvästelemään poikansa. Swilehille myönnettiin viisumi, joka voidaan antaa yhdysvaltalaisten läheisille. Nainen pääsi nousemaan heti seuraavalle lennolle.

– Toivottavasti hän [lapsen äiti] ehtii ajoissa näkemään lapsemme viimeiset tunnit, kommentoi lapsen isä.

Pariskunnan poika kärsii geneettisestä aivovammasta. Poika on ollut hengityskoneissa jo yli kuukauden.

Trumpin matkustuskiellon vuoksi, seitsemän eri maan kansalaiset ovat matkustuskiellossa Yhdysvaltoihin. Poikkeuksen voi kuitenkin tehdä, jos viisumia hakeva ei aiheuta uhkaa Yhdysvalloille, ja jos kielto aiheuttaisi tarpeettomia vaikeuksia kansalaiselle. 

Lue myös:

    Uusimmat