Kuolematon eläinlaji ja vaaleanpunaista maitoa – 19 hullua faktaa, joilla voit päteä keskusteluissa

Nippelitiedoista on aina hyötyä! Mikä olisikaan hauskempaa, kuin yllättää kaverit uskomattomilla faktatiedoilla elävästä elämästä. 

Joskus saattaa tuntua siltä, että mikään tässä elämässä ei enää yllätä sinua. Sitten yhtäkkiä joku heittää ilmoille tiedon siitä, että virtahevon maito todella on vaaleanpunaista. Maailma avartui taas ihan uudella tavalla! 

Kokosimme yhteen joukon mitä ihmeellisimpiä tosiasioita, jotka saavat kuulijansa todella hämmennyksiin.

19 uskomatonta faktaa, jotka on vaikea uskoa todeksi

1. Hunaja säilyy ikuisesti. Hunaja sisältää pääasiassa sokeria, eikä lainkaan vettä, mikä takaa sen erittäin pitkän säilymisajan.

2. Turritopsis Nutricula on ainoa maapallolla elävä eläinlaji, joka on biologisesti kuolematon.

3. Sinivalaan sydän on niin valtava, että ihminen voisi uida sen valtimoiden läpi.

4. Silti sinivalaan kurkku ei ole sen suurempi kuin lautanenkaan.

5. Jokaista maailman ihmistä kohden on olemassa noin 1,6 miljoonaa muurahaista. Näiden muurahaisten yhteispaino on saman verran kuin koko maailman väestön paino.

6. Mustekalalla on kolme sydäntä. Moni saattaa tuntea tämän faktan jo Anssi Kelan ansiosta.

7. Feng Shui tarkoitti alun perin taitoa valita itselleen sopiva hautapaikka.

8. Saturnuksessa ja Jupiterissa sataa timantteja. Tämä johtuu näiden planeettojen kaasukerroksesta, jotka puristavat hiilestä timantteja.

9. Ihmiskehossa on kymmenen kertaa enemmän bakteereita kuin soluja.

10. Juot veden mukana molekyylejä, jotka ovat kulkeneet dinosaurusten kautta. Dinosaurukset elivät maapallolla paljon kauemmin kuin me olemme eläneet, joten on erittäin todennäköistä, että juomamme vesi on päätynyt luonnon vesikiertoon juuri dinosaurusten kautta.

11. Frankenstein oli nimitys hirviön luojalle, ei itse hirviölle. Nykyisin yhä useimmissa tapauksissa tätä nimitystä käytetään väärin.

12. Monnilla on 27 000 makuhermoa, joka on lähes nelinkertainen määrä ihmisten makuhermoihin verrattuna.

13. Tältä hiekka näyttää mikroskoopin alla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

14. Stereotyyppinen kultakalamalja on oikeastaan kaikkein huonoin vaihtoehto kalojen kodiksi. Maljat ovat usein liian pieniä, eivätkä pysty suodattamaan likaa.

15. Huonossa valaistuksessa lukemisella ei ole negatiivisia vaikutuksia näköömme. Silmien käyttäminen ei siis heikennä näköä pysyvästi.

16. Kyproksella joulupukkia kutsutaan nimellä Basil.

17. Unenpuute saa näkemään vihollisia ympärillämme. Unenpuute vaikuttaa kykyymme tulkita ilmeitä, jolloin ystävällisyys voidaan kokea vihamielisyytenä.

18. Yhdysvaltalainen Oxfordin yliopisto on vanhempi kuin atsteekkien valtakunta.

19. Ja todella, virtahevon maito voi joskus näyttää vaaleanpunaiselta. Tämä johtuu ainutlaatuisista hapoista, jotka ilman vaikutuksesta saavat valkoisen maidon näyttämään vaaleanpunaiselta.

Myös tällä tempulla voit päteä ystävillesi:

Lähde: Brightside

Lue myös:

    Uusimmat