Kuolemansairas äiti jätti lapselleen videotervehdyksiä – muistot sisältänyt tietokone varastettiin: "Olin antanut periksi, mutta sitten sain oudon puhelun"

Syöpää sairastava Dawn Kristof päätti jättää itsestään muiston lapselleen. Naisen muistovideoita sisältävä tietokone kuitenkin varastettiin.

Nelivuotias Ellie saa taas kuunnella äitinsä ääntä. Amerikkalaistyttö menetti äitinsä syövälle vuonna 2017, kertoo NBC 25 News.

Ennen kuolemaansa syöpäsairas Dawn Kristof päätti jättää itsestään muiston lapselleen. Hän tallensi itsestään tuntikausia videomateriaalia, jolla hän juttelee Ellielle.

– Olet supersankarini. Ajattelen, että sinä olet se syy, miksi minut pantiin tänne (maan päälle)... Ajattelen näin. Luulen, että minut tuotiin tänne, jotta maailma saisi nauttia sinusta, äiti muun muassa kertoo tytölle.

Videot sisältänyt kannettava tietokone varastettiin autosta

Muistot kuitenkin katosivat, kun videot sisältänyt kannettava tietokone varastettiin Ellien isän autosta vuonna 2017.

Perhe anoi konetta takaisin esimerkiksi Wnem.com-uutissivustolla.

– Noiden (videoiden) arvoa ei voi mitata rahassa, ne ovat korvaamattomia, Ellien isä Walter kuvasi vuonna 2017.

Perhe teki koneen katoamisesta ilmoituksen ja etsi sitä paikallisista panttilainaamoista ja nettisivuilta. Kone oli onneksi suojattu koodilla, mutta isä ei ollut ymmärtänyt varmuuskopioida videoita.

– Voit jättää sen kuistillemme. Voit jättää sen keskellä yötä. Voit panna ystäväsi tuomaan sen, ja saat tuhannen dollarin palkkion, Walter anoi varasta.

Isä uskoo äidin avittaneen heitä tuonpuoleisesta

Kuin ihmeen kaupalla kone lopulta palasi perheen luo loppukesällä 2017.

– Olin sataprosenttisesti antanut periksi, mutta sitten sain oudon puhelun, Walter sanoo.

Puhelu johti hänet varastetun koneen jäljille.

– Ehkä Dawnilla oli näppinsä pelissä. Ehkä vähintään... Se, että jonkun mieli muuttui, ja hän halusi tehdä näin... Dawnilla ehdottomasti oli se kyky (saada ihminen toimimaan näin), Walter pohtii.

Walter joutui pulittamaan varkaalle 500 dollaria, jotta tämä palautti koneen. Isä pitää videoiden takaisinsaamista summan arvoisena.

Perhe ei aio nostaa syytettä

Walter on onnellinen siitä, että äiti on videoiden kautta taas heidän elämässään.

– Niitä on vaikea katsoa. Mutta on mukavaa nähdä hänet ja kuulla hänet, isä kertoo.

Hän kokee, että videoiden avulla Ellie sai osan äidistään takaisin.

Perhe ei aio nostaa syytettä varasta kohtaan.

***


Lue myös:

    Uusimmat