Kuningatar Elisabetin poikkeuksellinen käytös vuodelta 1997 tallentui videolle – erityisestä eleestä tuli viraali hitti

Prinsessa Dianan kuolema järkytti myös Suomessa: Näin kuolemasta uutisoitiin 1997 7:23
Prinsessa Diana menehtyi vuonna 1997. Katso videolta kuinka kuolemasta uutisoitiin Suomessa.

Kuningatar Elisabetin huomionosoitus prinsessa Dianalle vuodelta 1997 leviää sosiaalisen median palvelu TikTokissa.

Kuningattaren erityinen ele prinsessa Dianan hautajaispäivänä on mennyt viraaliksi ja sitä on katsottu TikTokissa yli 5,1 miljoonaa kertaa sen lataamisen jälkeen kesäkuun 29. päivä. Videossa kuningatar Elisabet kumartaa prinsessa Dianan hautajaissaattueessa, kun Dianan arkku ohittaa hänet.

Video alkaa prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin häistä vuodelta 1981, jossa Diana kumartaa syvään ohittaessaan kuningattaren. Puolivälissä video vaihtuu vuoteen 1997, jolloin Dianan hautajaisia vietettiin. Kuningatar on pukeutunut mustaan ja esittää kauniin eleen Dianan muistolle.

Tällaista elettä kuningattarelta pidettiin erityisen merkittävänä huomioon ottaen kuninkaallisen perheen hierarkia. Kuningattaren ei monarkkina tarvitse kumartaa tai osoittaa kohteliaisuuksia kenellekään, vaan hän itse on kunnianosoitusten kohde.

Video on saanut TikTokissa yli 450 000 tykkäystä ja kommentoijat ylistävät kuningatarta julkisesta kunnianosoituksesta.

– Kuningatar ei kumarra kenellekään, Mutta sinä päivänä hän osoitti kunnioitusta Dianaa kohtaan. Ei ihme, että me rakastamme häntä, yksi kommentoi.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta Dianan kuolemasta.  Virallisia tai julkisia tapahtumia sen kunniaksi ei ole ilmoitettu. Prinssit William ja Harry kunnioittivat äitiään heinäkuun 1. päivä, jolloin Diana olisi täyttänyt 61 vuotta.

– Viimeisen kahden ja puolen vuosikymmenen aikana ei ole ollut päivääkään, jolloin en olisi ajatellut sitä jälkeä, jonka hän jätti. Ei vain minun tai veljeni vaan meidän kaikkien elämään, prinssi Harry oli sanonut.

Lähde: Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat