Kuningatar Elisabetin joulukuu oli erityisen synkkä – kaksi läheistä ystävää menehtyi

8:47
Kuningatar Elisabetin joulupuhe oli harvinaisen henkilökohtainen.

Kuningattaren pitkä ikä tarkoittaa valitettavasti myös läheisistä luopumista.

Kuningatar Elisabetilla on takanaan erityisen raskas vuosi. Varttuneen hallitsijan aviomies prinssi Philip menehtyi 99-vuotiaana viime huhtikuussa, jonka lisäksi kuningattaren ystäväpiiri on pienentynyt hiljattain kuolemantapauksien johdosta.

Insiderin mukaan kuningattaren läheinen ystävä ja avustaja Diana Maxwell eli Lady Farnham menehtyi 29. joulukuuta. Hän oli 90-vuotias ja toimi pitkään kuningattaren aatelisena avustajana (lady-in-waiting).

Maxwellin roolin sisälsi Elisabetin saattamista valtion virallisiin tapahtumiin kuten lukien Irlannissa järjestetty kiertue vuonna 2012.

Kyseessä on toinen kuningattaren ystävän kuolema kuukauden sisään. Elisabetin toinen ystävä, Fortune Fitzroy, Graftonin herttuatar kuoli 3. joulukuuta 101-vuotiaana.

– He olivat rakkaita ystäviä, jotka tukivat kuningatarta virallisissa tehtävissä. Valitettavasti pitkän elämän surullinen seuraus on, että joudut sanomaan hyvästit monille ihmisille, joista välität, sisäpiirin lähde kommentoi.

Kuningattaren avustajan tittelistä ei makseta kuitenkaan palkkaa. Yleensä kyseiseen haluttuun rooliin valittava henkilö on aristokraattisissa piireissä tunnettu, sekä valmiiksi varakas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja