Kuningatar Elisabetin arkun kulkueessa häiriköinyt mies sai syytteen – huuteli prinssi Andrew’lle

22-vuotiasta miestä syytetään rauhan rikkomisesta.

Skotlannin poliisi on vahvistanut 13. syyskuuta, että 22-vuotiasta miestä syytetään rauhan rikkomisesta, kun hän huuteli kuningatar Elisabetin arkun kulkueessa marssivalle prinssi Andrew’lle Edinburghissa. Kulkue eteni Royal Mileä pitkin St Gilesin katedraaliin 12. syyskuuta. Mies muun muassa nimitteli Andrew'ta sairaaksi, vanhaksi mieheksi. 

Kuvamateriaalin mukaan ympärillä olevat työnsivät miehen maahan, kun muut joukosta huusivat edelleen "God Save the King". Poliisit auttoivat miehen ylös ja vetivät hänet syrjään. Mies huusi kovaan ääneen "inhottavaa" ja "en ole tehnyt mitään väärää".

Pidätys oli viimeisin monarkian vastaisten mielenosoittajien joukossa kuningattaren kuoleman jälkeen, ja se on herättänyt kansalaisvapauskampanjoiden keskuudessa pelkoa siitä, että poliisin reaktiolla voi olla vaikutusta sananvapauteen.

Niin ikään Edinburghissa nähtiin sunnuntaina 11. syyskuuta 22-vuotiasta nainen, joka piteli kylttiä, jossa luki "V***n imperialismi, lakkauttakaa monarkia". Myös häntä syytetään rauhan rikkomisesta kuningas Charlesin kuninkaaksi julistamisen aikana. Naista kuullaan Edinburghin sheriffituomioistuimessa myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana.

Myös Oxfordissa pidätettiin 45-vuotias mies, jota epäillään sopimattomasta käytöksestä, kun hän huusi "Kuka valitsi hänet?", kun Charles julistettiin kuninkaaksi. Thames Valleyn poliisin mukaan hänet pidätettiin myöhemmin.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat