Mainos

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip eivät ole koskaan jakaneet yhteistä makuuhuonetta – tässä syy erikoiseen ratkaisuun

0:45
Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa

Kuningatar Elisabet ja Philip eivät ole jakaneet yhteistä makuuhuonetta koko avioliittonsa aikana.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettävät tässä kuussa 72-vuotishääpäiväänsä. Kuninkaallinen pariskunta sanoi toisilleen tahdon 20. marraskuuta vuonna 1947. 

Vuosikymmeniä kestänyt avioliitto on saanut käydä läpi useita ylä- sekä alamäkiään. Elisabet on kuitenkin kuvaillut Philipin olevan hänen vahvuutensa sekä tukensa.

Vuosikausia naimisissa olleet kuningatar ja prinssi eivät kuitenkaan nuku samassa sängyssä tai edes jaa yhteistä makuuhuonetta.

Siitä asti, kun Elisabet ja Philip menivät naimisiin ja he muuttivat Clarence Houseen, heillä oli erilliset, toisiinsa yhdistetyt makuuhuoneet. Selitys tähän, kuten moniin muihinkin kuninkaallisten toimiin, on pitkä perinne. 

Prinssi Philipin serkun lady Pamela Hicksin mukaan englantilaisilla yläluokan jäsenillä on ollut tapana nukkua omissa makuuhuoneissaan. 

– Et halua tulla häirityksi toisen kuorsauksen tai levottomien jalkojen takia. Sitten, jos tuntee olonsa levolliseksi, voi huoneen toisinaan jakaa. On ihanaa, kun on varaa valita. 

Perinteitä noudattaen Elisabetin ja Philipin ei ole nähty tekevän julkisia hellyydenosoituksia käytännössä koskaan. Tähän ei ole annettu virallista kuninkaallista linjausta, mutta näin varsinkaan vanhemmilla kuninkaallisen perheen jäsenillä ei ole ollut tapana tehdä. 

Kuningattaren lapsenlapsi prinssi Harry puolisonsa herttuatar Meghanin kanssa on kuitenkin selkeä poikkeus tähän perinteeseen. Herttuapari nähdään usein kävelemässä käsi kädessä, eivätkä he pelkää osoittaa kiintymystään ja rakkauttaan. 

Harryn isoveli prinssi William sen sijaan on ollut taas asiassa maltillisempi vaimonsa herttuatar Catherinen kanssa. Yksi parin ainoista julkisista suudelmista on nähty heidän hääpäivänään Buckinghamin palatsin parvekkeella. 

Lähde: Express

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja