Kuningatar Elisabetin, 96, heikentynyt terveydentila puhuttaa yhä enemmän: "On hieman huolestuttavaa, ettei hän ole ollut julkisuudessa"

Kuningatar Elisabet täyttää 96 vuotta – tällainen on ollut monarkin raskas vuosi 4:58
Kuningatar Elisabet täytti 96 vuotta – tällainen on ollut monarkin raskas vuosi

Kuningatar Elisabetin pitkä poissaolo julkisuudesta herättää alati kasvavaa huolta monarkin terveydentilasta.

Hiljattain 96 vuotta täyttäneen kuningatar Elisabetin terveys on herättänyt laajaa huolta pitkään. Kuningattaren on täytynyt lääkärien määräyksestä keventää työtaakkaansa viimeisen puolen vuoden aikana ja Elisabet on perunut runsaasti edustustilaisuuksia.

Viimeksi kuningatar on nähty julkisuudessa 29. maaliskuuta edesmenneen puolisonsa prinssi Philipin muistotilaisuudessa, joka järjestettiin Lontoon Westminster Abbeyssa. Televisiotoimittaja Esther Rantzen kertoo Expressin mukaan olevansa huolissaan siitä, ettei kuningatarta ole nähty julkisuudessa useaan viikkoon. 

– On hieman huolestuttavaa, ettei hän ole ollut julkisuudessa sitten prinssi Philipin muistotilaisuuden. Mietin, tunteeko hän olonsa hieman hauraammaksi, Rantzen mietti antamassaan haastattelussa. 

Kuningatar Elisabet vietti 96-vuotissyntymäpäiviään torstaina 21. huhtikuuta yksityisesti kotonaan Sandringhamin kartanossa. Elisabetin syntymäpäivää juhlistettiin kunnialaukauksin ja Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson onnitteli monarkkia ylistämällä tämän yli 70 vuotta kestänyttä "omistautunutta sekä virheetöntä palvelusta" maalleen. 

Tulevana kesänä olisi tarkoitus juhlistaa näyttävin menoin Elisabetin valtakauden 73-vuotisjuhlaa, joka tuli täyteen vuoden alussa. Hovista on kuitenkin kantautunut tietoja, joiden mukaan iäkäs ja erilaisista terveysongelmista kärsinyt Elisabet ei tällä hetkellä pysty vielä sitoutumaan siihen, missä tapahtumissa hänet voitaisiin nähdä merkkipäiväänsä juhlistamassa. 

Lue myös:

    Uusimmat