Mainos

Kun muistat tämän, vieraasi viihtyvät – tärkeä asia, jonka suomalaiset unohtavat kesäjuhlia suunnitellessaan

Pisteliäiltä kuokkavierailta voi välttyä yksinkertaisella keinolla.

Kesä on juhlien aikaa! Monet järjestävät rippi-, juhannus- ja kesäjuhlia tai nautiskelevat kesäilloista muuten vaan ystävien ja suvun kesken. Yksi asia kuitenkin helposti unohtuu – nimittäin hyttyset ja mäkäräiset. Hyttyskausi jatkuu koko kesän, mutta on usein vilkkaimmillaan juhannuksen tienoilla.

Nämä inisevät kuokkavieraat ovat omiaan lopettamaan illan lyhyeen, sillä kukaan ei nauti terassilla istuskelusta pisteliään hyttyspilven seurassa. Voi olla turhauttavaa, jos vieraat häviävät vaivalla järjestetyistä puutarhajuhlista heti päivän kääntyessä iltaan, joten nyt kannattaa selvittää, miten illasta selviää ilman ininää.

Vinkkejä hyttysvapaisiin kesäjuhliin

  1. Yksi vaihtoehto on luottaa vanhan kansan viisauksiin ja asetella kehäkukkia muuriksi juhla-alueen ympärille. Kehäkukat toimivat luonnollisena hyönteiskarkotteena puutarhassa ja saattavat myös pitää hyttyset loitolla.
  2. Toinen vaihtoehto on pyytää kaikkia vieraita pukeutumaan valkoiseen, sillä hyttyset suunnistavat todennäköisemmin tummien kuin vaaleiden värien luokse. Toki isoissa juhlissa on vaarana, että hyttyset aistivat juhlavieraiden ihosta hohkaavan hiilidioksidin, lämmön ja kosteuden ja saapuvat paikalle hämäyksestä huolimatta.
  3. Voit myös tarjota vieraille eteerisiä öljyjä, kuten citronella- tai geranium-öljyä, siveltäviksi vaatteille ja iholle. Tiettyjen eteeristen öljyjen on tosiaan todettu karkottavan hyttysiä. Tämän ja edellisen neuvon yhdistelmässä kannattaa tosin olla varovainen, sillä aika äkkiä juhlista jää käsiin pesulalaskut vieraiden valkoisista, öljyn tahrimista vaatteista.
  4. Helpoin tapa suojata isokin seurue hyttysiltä on hankkia Thermacell-hyttystorjuntalaite tai pari. Yksi laite suojaa noin 20 m2 alueen, joten isommat juhlat saat suojattua asettelemalla laitteet terassille tai piha-alueelle niin, että yhdessä ne suojaavat haluamasi kokoisen ja muotoisen alueen. Kun ilta laskeutuu, voit napsauttaa laitteet päälle ja jatkaa juhlia pitkälle iltaan ilman ärsyttäviä kuokkavieraita.

Kun hyttyset pysyvät poissa, voivat pihajuhlat jatkua huoletta pitkälle yöhön. Vaarana tässä on se, että jatkossa ystävät ja sukulaiset haluavat järjestää kaikki puutarhajuhlansa sinun hyttysvapaalla pihallasi. Kannattaa siis paljastaa salaisuutesi myös vieraille, jotta he voivat nauttia hyttysvapaasta omalla pihallaan, patiollaan tai terassillaan.

Thermacell-laitteen jälleenmyyjät löydät Thermacellin verkkosivuilta.

Käytä hyttystorjuntalaitteita turvallisesti. Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Lue myös:

    Uusimmat