"Kun lähtee äidin puurolautasen ääreltä liikenteeseen, soluasunto olisi oivallinen" – HOAS:n toimitusjohtaja kertoo: Näistä syistä nuoren kannattaa harkita myös soluasumista

HOAS:n toimitusjohtajan mukaan soluasunto voi olla omaa elämää aloittelevalle nuorelle hyvä asumisvaihtoehto.

HOAS:n asuntohakemuksista tällä hetkellä vain noin viisi prosenttia on koskee soluasuntoja. Nykypäivän opiskelijat ovat yhä kasvavissa määrin kiinnostuneita muuttamaan yksiöihin, lähelle keskustaa.

HOAS:n toimitusjohtaja Matti Tarhion mukaan trendiin on monta syytä, eikä kyseessä ole välttämättä lainkaan se, että opiskelijat hakisivat opiskeluasunnoiltaan nykypäivänä enemmän luksusta.

– Yksi on ihan yleinen asumistason nousu. Monet soluasunnoista on rakennettu 70-luvulla, nykypäivän toiveet ovat erilaisia kuin 70-luvulla, Tarhio kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Soluasunnossa asumista kannattaa kokeilla

Tarhion mukaan soluasumista ei kannata kuitenkaan liikaa parjata, sillä se voi olla nuorelle oiva tapa aloittaa omaa itsenäistä elämää. 

– Kun lähtee äidin puurolautasen äärestä liikenteeseen, niin kyllä soluasunto on siinä mielessä oivallinen.

Samassa paketissa voi tulla myös paljon uusia kontakteja, joilla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.

– Soluasumisessa voi saada opiskelija-asunnossa elinikäsiä ystäviä, koko ajan tukiverkko lähellä. Tietyllä tavalla paljon helpompi hakea apua myös ongelmiin. Ei tarvi potea yksinäisyyttä.

Katso Matti Tarhion haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat