Mainos

"Onko tää joku kylpylähotelli?" MTV Uutiset selvitti: Tältä näyttävät pääkaupunkiseudun halvimmat opiskelija-asunnot pahamaineisessa Kontulassa

1:09
Katso video: Tällaisia ovat Helsingin seudun halvimmat opiskelija-asunnot

HOAS:n pääkaupunkiseudun halvimmat asunnot eivät ole asukkaiden mielestä lainkaan hassumpia.

Helsingin opiskelija-asuntosäätiö tekee tällä hetkellä isoja perusparannushankkeita pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntoihin. Samalla kun vanhaa ehostetaan, puretaan soluasuntoja myös yksiöiksi, johon suuntaan nuorten asumistrendi on tällä hetkellä vahvasti menossa.

Yksi hyvä esimerkki löytyy Helsingin Kivikossa sijaitsevasta Linnoituksentie 10:stä, jonka asunnot ovat kokeneet vastikään kattavia viihtyvyyskorjauksia.

HOAS:n huoneistojen pinnat on uusittu kokonaisvaltaisesti, yhteiskäyttötiloja on ehostettu ja löytyypä pihasta myös sähköauto, joka on tarkoitettu opiskelijoiden käyttöön. 

Vuonna 1993 rakennettu kohde kattaa yhteensä 184 asuntoa. Asuntojen hinnat ovat pääkaupunkiseudun edullisimmasta päästä: soluasuntoon pääsee muuttamaan huokealla 242 eurolla, yksiöön 476 eurolla ja kaksioon 574 eurolla.

Vaikka Linnoituksentie sijaitseekin keskustasta katsottuna hieman etäällä, pelaavat kulkuyhteydet erinomaisesti. Kontulan metroasemalle pääsee 10 minuutissa ja keskustaan aikaa kuluu alle puoli tuntia.

Asukkaat viihtyvät erinomaisesti

MTV Uutisten haastattelemat linnoituksentien asukkaat kehuvat kohdetta vuolaasti. Eräs kohteessa asuva yliopisto-opiskelija kertoo yllättyneensä totaalisesti, kun näki kämppänsä ensimmäistä kertaa.

– Aluksi olin ihan, että vau. Onko tää joku kylpylähotelli tai jotain, asukas naurahtaa.

Kyseinen asukas kertoo peruspalvelujen olevan myös lähellä ja kulkuyhteyksien pelaavan kaiken kaikkiaan hyvin. Hän ei pidä myöskään Kivikkoa ylipäätään lainkaan hassumpana asuinalueena.

– Tosi paljon kuulee sitä nykyään, että Kontulan lähistöllä on huono maine ja on levotonta ja niin edespäin. Mun mielestä ei ollenkaan. Tää on tosi rauhallista seutua ja on vieläpä luontoa ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. 

Katso miltä Linnoituksentiellä näyttää yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja