Kummola murahtaa MM-kieltäytymisistä – suora kommentti Puljujärven tilanteesta

Viime päivinä sinivalkoista jääkiekkokeskustelua ovat sävyttäneet useiden suomalaispelaajien kieltäytymiset kevään MM-kisoista. Suomen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton nykyinen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola toivoo, ettei maajoukkuekutsulle annettaisi helpolla negatiivista vastausta.

Videolla juttua Leijonien ja Latvian harjoitusottelusta (12.4.).

MAINOS

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

– Onhan liitto antanut useammalle pojalle aika paljon silloin, kun he ovat olleet nuoria ja päässeet pinnalle. Kyllä sitä aina tietenkin odotetaan takaisinmaksua ja sitä, että kunnioitetaan leijonapaitaa, Kummola murahtaa MTV Sportin haastattelussa.

Kummola sanoo ymmärtävänsä tilanteet, joissa pelaajilla on vammoja. Niiden suhteen hän penää myös suomalaisyleisöltä enemmän ymmärrystä.

– Tämä on monta kertaa sellaista, ettei oikein ymmärretä, että sarja saatetaan pelata loppuun hyvinkin repaleisena ja odotellaan vain, että päästään leikkaukseen ja muuta. Sitä ei oikein aina ymmärretä Suomessa, enkä minäkään aina ole ymmärtänyt, Kummola kertoo ja naurahtaa kommenttinsa loppuun.

– Totta kai se harmittaa aina, kun joku jää pois. Mutta eihän tässä mitään kauheasti uutta ole sinänsä.

Spekulaatioita on esitetty siitäkin, ettei Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki olisi NHL-pelaajien suosiossa. 

– En kyllä oikein voisi uskoa sellaiseen. Ovatko nuoremmat kaverit koskaan edes Marjamäen alaisuudessa pelanneet, Kummola toteaa.

Kummola ei usko sellaiseenkaan skenaarioon, että negatiivinen sana Marjamäestä olisi kiirinyt maajoukkuessa pelanneilta toisille suomalaisille NHL-pelaajille.

– Vaikea uskoa. Epäilen.

Puljujärven vaisuhko kausi

Paitsi että on tullut tukku kieltäytymisiä, monen suomalaispelaajan MM-päätöstä vielä odotellaan. Yksi nuorista suomalaispelureista, joka vielä puntaroi MM-kisoihin lähtemistä on Edmonton Oilersin NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärvi.

19-vuotias pelimies ei ole vielä lopullista päätöstään tehnyt, mutta taustoja hän on kommentoinut: pari viikkoa takaperin Puljujärvi oli kallistumassa sille kannalle, ettei hän lähtisi kisoihin

– Sehän siinä on, että jos tuonne lähtee, niin se on kuusi viikkoa pois harjoittelusta. Minulla on kuitenkin mennyt tuossa kaksi kesää nyt hukkaan noiden leikkausten vuoksi, niin olisi kiva saada hyvä kesä alle. Voisi huilata hieman ja alkaa sitten kirkkaalla mielellä harjoitella tulevaa varten, Puljujärvi sanoi Ylelle.

Kummola kommentoi Puljujärven tilannetta varsin suorasanaisesti.

– Puljujärvellä ei tietysti ole kausi mennyt ihan nappiin. Hänellä on paljon vielä oppimista ja treenaamista. Voi olla, että hänen kohdallaan on näin (ettei hän lähde kisoihin). Hän tekee itse omat ratkaisunsa, Kummola toteaa MTV Sportille.

– Ei hän vielä ole mikään valmis pelaamaan.

Epätasaisesti esiintynyt ja vastuuta saanut Puljujärvi pelasi tällä kaudella Edmontonissa 65 NHL-ottelussa, joissa hän iski tehot 12+8=20.

Viime keväänä Puljujärvi tahkosi uransa ensimmäiset aikuisten MM-kisat. Hän jäi tuolloin kahdeksassa ottelussa ilman tehopisteitä.

Tämän kevään MM-kisat alkavat 4. toukokuuta Tanskassa. Leijonien MM-leiriryhmään on toistaiseksi vahvistettu NHL:stä tai AHL:stä mukaan neljä pelaajaa: maalivahdit Ville Husso (St. Louis Blues) ja Harri Säteri (Florida Panthers) sekä puolustajat Julius Honka (Dallas Stars) ja Ville Pokka (Ottawa Senators). 

Lue myös:

    Uusimmat