Kuluttaja: Miksi osa jäätelöistä sulaa helpommin? Tässä syy

Tuoreessa Kuluttaja-lehdessä selitetään, miksi toiset jäätelöt sulavat helpommin kuin toiset.

Kaikki jäätelöt eivät suinkaan ole rakenteeltaan samanlaisia: Yksi jäätelöpallo saattaa alkaa sulaa tötterössä huomattavasti nopeammin ja valua hihoille kuin toinen. Mutta mistä tämä johtuu?

Kuluttaja-lehden mukaan jäätelön sulamisnopeuteen vaikuttaa muun muassa se, kuinka paljon jäätelöön on vatkattu ilmaa. Mitä kuohkeampi jäätelö, sitä kauemmin se kestää huoneenlämpöä. Jos jäätelösi siis sulaa nopeasti, se on merkki ilmasta. Jäätelön sulamista voidaan ehkäistä myös erilaisilla stabilointiaineilla.

Monet kaupan jäätelöt täynnä ilmaa

Moni kuluttaja ei ehkä tajua ostavansa itse asiassa ilmaa ostaessaan jäätelöä. Elintarvikevalmistajat pumppaavat jäätelöihin ilmaa kuohkeuden vuoksi, mutta samalla säästetään toki myös valmistuskuluissa: litran paketti saadaan täyteen vähemmällä ainesmäärällä. Tämän vuoksi litran jäätelöpaketti ei painakaan täyttä kiloa.

– Moni litran jäätelöpaketti saattaa painaa 500 grammaa. Meillä puolen litran paketti painaa yli 400 grammaa, koska emme pumppaa jäätelöön ilmaa. Siinä on iso ero. Kun jäätelö on täyttä tavaraa, niin kyllä se rakenteeltakin eroaa, Kolmen Kaverin Jäätelön Heikki Huotari kertoo.

Kaikki kuluttajat eivät suinkaan pidä niin sanotusta täyden tavaran jäätelöstä. Joidenkin makuun sopii paremmin ilmava ja kuohkea jäätelö.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja