Kuluttaja: Kosmetiikkaa netistä puolet halvemmalla kuin kaupoista – tilaajia muistutetaan väärennöksistä

Moni metsästää edullisia kosmetiikkalöytöjä netissä, eikä ihme. Useimpia tuotteita saa netistä vähintään kolmanneksen halvemmalla kuin tavaratalosta, kertoo Kuluttaja-lehti.

Kuluttaja-lehti vertaili shampoiden, meikkien ja muiden kosmetiikkatuotteiden hintoja kahdeksassa verkkokaupassa ja Stockmannilla, jonka hinnat ovat samat tavarataloissa ja verkkokaupassa. Vertailussa kävi ilmi, että kosmetiikan suurkuluttaja voi säästää verkko-ostoksilla jopa satoja euroja.

Yksittäisiä tuotteita vertailtaessa esimerkiksi Paul Mitchell Shampoo One 300 ml -tuotteesta saa pulittaa Stockmannilla 24,90, kun eräästä vertailussa mukana olleesta verkkokaupasta sen sai edullisimmillaan 10,50 euron hintaan. Vertailussa suurin hintaero muodostui Clarinsin yövoiteelle, jonka sai AllBeauty -verkkokaupasta peräti 34 euroa edullisemmin kuin tavaratalosta.

Vaikka verkkokauppatilauksiin saattaa tulla postikuluja, moni kauppa tarjoaa suuremmat tilaukset postikuluitta.

Puolet tuotteista ei täytä lain vaatimuksia

Vaikka halpa hinta houkuttaisikin, Kuluttaja-lehden haastatteleman Tulliylitarkastaja Kirsi Taipaleen mukaan kriittisyyttä ei kannata unohtaa, sillä väärennettyjä luksusmerkkejä myydään paljon globaaleilla kauppapaikoilla, kuten Amazonissa ja Ebayssa.

– Jos Aasiasta tuodaan meikkejä merkeiltä, joita ei siellä valmisteta, ne ovat melko varmasti väärennöksiä, Taipale kertoo.

Tullin lokakuussa antaman tiedotteen mukaan lähes puolet maahantuoduista kosmetiikkatuotteista ei täytä lain vaatimuksia. Osasta puuttuu ainesosalista, osassa ilmoitetut ainesosat eivät vastaa todellista koostumusta.

Tarkkana kannattaa olla myös verojen kanssa, sillä arvonlisävero pitää yleensä maksaa veroalueen ulkopuolelta tuoduista tuotteista.

Lähde: Kuluttaja

***

1:05

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja