Kulut kuriin – näistä syntyy yllättäviä menoja

Voit olla melko hyvin perillä raha-asioistasi ja silti ihmetellä tilin saldoa kuun lopussa. Astumme kuukausittain moniin raha-ansoihin, joita emme edes tule ajatelleeksi.

Varo näitä ja voit säästää pitkän pennin:

Ostat normaalihintaisia tuotteita

Melkein kaikki tulee tänä päivänä alennukseen, kunhan jaksaa vain vähän odottaa. Keskitä ostoksesi kesän tai talven alennusmyynteihin ja haali alennuskuponkeja ja netistä alennuskoodeja. Myöhemmin sinua harmittaa, kun saisit jo ostamasi tuotteen puoleen hintaan.

Et osaa säilyttää ruokia oikein

Vaikka ostaisit fiksusti kausituotteita ja alennuslihaa, valuvat säästösi hukkaan, jos säilytät ruokia väärin. Pilko vihannekset vasta silloin, kun aiot syödä ne ja säilytä liha kylmimmällä hyllyllä. Laita vanhentuvat tuotteet jääkaapin näkyvimmälle paikalle, jotta ne tulevat syödyiksi. Hyödynnä pakastinta, mutta älä unohda ruokia sinne.

Et tarkista laskuja virheiden varalta

Se on harvinaista, mutta mahdollista. Isot yrityksetkin tekevät virheitä ja joskus laskuun saattaa eksyä todellista suurempi summa. Jos maksat tällaisen laskun mukisematta, maksat turhasta.

Jätät töpselit seinään

Jääkö sinunkin laturisi seinään, vaikket käytä laturia? Saatat ajatella, että kyseessä on mitätön sähkönkulutus, mutta pienikin summa kasvattaa kulutustasi aivan turhaan.

Ostat kaliita brändejä kaupan oman merkin sijaan

Kun ostat brändituotteita, maksat merkistä huomattavasti ekstraa. Kaupan omat tuotteet on vieläpä usein tehty aivan samalla tehtaalla samasta raaka-aineesta.

Et neuvottele

Jos et ole valmis käymään kiusallisia keskusteluja, et tule myöskään saamaan ylimääräistä. Kilpailuta asuntolainasi ja nettiliittymäsi ja neuvottele järkevämmästä korosta. Kielteinen vastaus on pahinta, mitä tilanteessa voi tapahtua.

Asut yksin

On ikävä totuus, että yksinasuva maksaa kaikesta lähes tuplaten pariskuntaan verrattuna. Jos et voi muuttaa yhteen kumppanisi kanssa, miltä kuulostaisi kämppis?

Suosit tuttua pankkia

Tutun pankin asiakkuus voi kannattaa, jos sinut palkitaan uskollisuudesta. Jos näin ei kuitenkaan ole, voi olla aika kilpailuttaa pankkisi. Tottumus on huono syy toistaa asioita, jotka eivät toimi.

Lue myös:

    Uusimmat