Kultaisesta mersustaan tunnettua "Palestiinan prinssiä" epäillään törkeistä talousrikoksista – lööpeissä paistatellut Rami Jaber omistaa oululaisjoukkuetta kymmenillä tuhansilla euroilla

0:02

Verohallinto on tehnyt tutkintapyynnön epäillystä törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta liittyen RNG Entertainment Oy:n liiketoimintaan.

Katso videolta näyte siitä, miten oululaisprinssin elokuvia kuvattiin.

Poliisi on juuri saanut valmiiksi konkurssiin asetettua RNG Group Oy:tä koskevan rikostutkinnan, jossa myös epäillään törkeää kirjanpitorikosta, törkeää velallisen epärehellisyyttä ja törkeää veropetosta.

Tämän yrityksen osalta asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan lähipäivinä.

Kultainen mersu pääsi lööppeihin

Molemmissa yrityksissä vastuuhenkilönä on ollut vuonna 1981 syntynyt Prince Rami Al Hussein eli Rami Daoud Jaber.

Palestiinan prinssiksi kutsutun Jaberin "kultainen" mersu paistatteli lööpeissä muutama vuosi sitten.

Oulussa Jaberin yritykset RNG Group, RNG Media ja RNG Entertainment tunnetaan yhteistyöstä Oulun kaupungin ja liikelaitos Business Oulun kanssa, joille yritykset tuottivat videoelokuvia markkinointitarkoituksiin.

RNG Group Oy asetettiin konkurssiin joulukuussa 2016 verohallinnon hakemuksesta maksamattomien 30 407 euron verovelkojen vuoksi.

Taustoissa epäselvyyksiä

Avioeroonsa ja lastensa elatuskiistoihin liittyen Jaber on todettu varattomaksi. Hänelle myönnetty yhteensä viisi maksutonta oikeudenkäyntiä Rovaniemen ja Oulun käräjäoikeuksissa.

Tästä huolimatta hän osti tammikuussa 2016 oululaisen jalkapalloseura AC Oulun osakkeita 50 000 eurolla.

Marraskuussa 2017 päivätyn AC Oulun osakasluettelon mukaan Jaber on myynyt 100 osaketta ja hänen osakekantansa on myynnin jälkeen nimellisarvoltaan 45 000 euroa.

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen vahvistaa MTV Uutisille, että Jaber on edelleen yksi jalkapalloseuran omistajista. Meriläisen mukaan hän omistaa alle 10 prosenttia seurasta.

Epäilty lapsikaappaus

Jaberin taustoista löytyy epäily lapsikaappauksesta Moldovassa marraskuussa 2007.

Maahanmuuttovirasto myönsi kuitenkin lokakuussa 2012 Jaberille jatkuvan oleskeluluvan Suomessa, koska Jaberilla oli tässä vaiheessa yhteinen lapsi suomalaisen naisen kanssa.

Jaber asuu nykyään ulkomailla.

Jaberin kultainen mersu herätti huomiota. Auto oli kaupan viime vuonna. Katso video alta!

0:21

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja