Kanadan NHL-hyökkääjä myöntää: Leijonien löylytys antoi ison herätyksen

Kanada pelaa tänä iltana jääkiekon MM-kisojen välieräpaikasta Sveitsiä vastaan. Sveitsi kaatoi puolivälierissä Suomen, joten Kanada ei pääse ottamaan revanssia Leijonista.

MAINOS

MM-välierät

la 19.5. C More Sport 1 ja MTV3
16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Suomi voitti Kanadan alkulohkossa tylysti 5-1. Siitä oli pakko ottaa opiksi, myöntää St. Louis Bluesin hyökkääjä Brayden Schenn.

- Olemme oppineet paljon muutamasta pelistä. USA tuli heti alkuun nopeasti ja Suomea vastaan emme vain pelanneet hyvin. Se ottelu oli meille iso herätys, kun saimme kyytiä 1-5. Latvia oli myös meille vaikea ja se osoittaa, ettei enää ole helppoja pelejä, vaan kaikki joukkueet ovat nopeita ja taitavia. Jos miettii meidänkin lohkoa, Suomi voitti meidät ja USA:n, mutta hävisi silti Saksalle ja Tanskalle. Mitä vain voi käydä, Schenn pohti MTV Sportille.

Puolustajajättiläinen Colton Parayko oli samoilla linjoilla, Kanada sai Leijonilta muistutuksen siitä, että joka pelissä pitää olla valmis. Se, että Sveitsi peittosi Leijonat, ei ollut Paraykolle varsinainen yllätys.

- En sanoisi niin, koska kaikki pelit ovat supertiukkoja, jokainen puolivälierä oli maalin peli. Pelit ovat nyt tiukkoja ja on vaikea saada isoja voittoja. Kaikki pelaavat nyt hyvin ja tiukasti joukkueina, Parayko totesi.

Myös Venäjä-puolivälierä oli Kanadalle tärkeä oppitunti. Venäjä tuli jatkuvasti tasoihin, kun Kanada meni johtoon, joten taistelun piti jatkua joka hetki, tilanteesta huolimatta.


Kanadalla on kolmesta edellisestä MM-turnauksesta kaksi kultaa ja yksi hopea. Neljännen perättäisen finaalipaikan edessä on enää Sveitsi, jota Kanada ei ole tässä turnauksessa kohdannut.

- Sveitsi on hyvä joukkue, heillä on paljon NHL-pelaajia ja he ovat nopeita sekä taitavia. Tästä tulee hauska peli. He saivat Roman Josin ja Kevin Fialan vielä pudotuspelien jälkeen, joten he auttavat vielä paljon. Odotamme haastetta innolla, Schenn sanoi.

- Me kaikki tiedämme, kuinka hyvä Josi on, miten hyvin hän luistelee ja nousee mukaan vastaiskuihin; hän on kuin neljäs hyökkääjä. Josi on hyvä myös puolustuspäädyssä ja meidän pitää vain kääntää peliä ja saada hänet luistelemaan paljon, että hän väsyy, koska hän pelaa varmasti paljon, hän jatkoi.

Kanada-Sveitsi-ottelu alkaa Suomen aikaa kello 20.15.


Lue myös:

    Uusimmat