Kulmuni hakee jatkoa puheenjohtajana: "Työni on vielä kesken"

Keskusta kokoontui puoluevaltuustoon – katso Katri Kulmunin puhe 23:33
Katso Katri Kulmunin puhe puoluevaltuustossa: Näin maanittelin Matti Vanhasen rahaministeriksi.

Kulmuni halusi tänään puheessaan puoluevaltuustossa vielä kerran ampua alas huhut siitä, ettei hän syksyn puoluekokouksen jälkeen olisi halukas jatkamaan puolueen puheenjohtajana.

– Haen jatkoa. Työni on vielä kesken, Kulmuni sanoi.

Kulmunin mukaan Suomessa on nähtävissä merkkejä, että Suomeen muodostuisi kaksi blokkia, oikeisto ja vasemmisto. Hänen mukaansa kehitys ei ole mitenkään hyvä.

– En pidä tätä jakolinjaa suomalaista todellisuutta vastaavana. Jako päinvastoin vääristää keskustelua ja on saanut ylipäätään aivan liian suuren roolin yhteiskunnallisessa keskustelussa, hän sanoo.

Kulmuni sanoi pitävänsä tärkeänä, että kehitykselle saadaan vastavoima yhteisiä ja toimivia ratkaisuja hakevista keskikentän puolueista.

– Ratkaisut löytyvät usein keskeltä, mutta vain avoimen keskustelun kautta.Kulmunin mukaan yhteiskunnallisen keskustelun jakolinjat näkyvät myös hallitustyössä, ja tuntuu, että keskustaan on ladattu puolen Suomen odotukset.Kulmunin mukaan hallituksessa keskustan näkökulma eroaa vasemmistosta, mutta hän ei näe tässä mitään ongelmaa, kunhan neuvotteluiden jälkeen saavutetut ratkaisut ovat kaikkien hyväksyttävissä.

Hän pitää tätä asetelmaa yhtenä merkkinä blokkiutumisesta.

– Suurimmat erot löytyvät käsityksessä taloudesta, mutta uskon yhteisen tahtotilan ratkaisujen aikaansaamiseksi löytyvän, Kulmuni sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat