Kulmuni kertoo, mitä tapahtui puhelussa, joka käänsi Matti Vanhasen pään: "Vastuuntuntoisena isänmaan miehenä Matti lopulta suostui"

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni piti tänään avauspuheenvuoron puoluevaltuuston kokouksessa. Hän kertoi, miten oli saanut taivuteltua Matti Vanhasen ottamaan valtiovarainministerin salkun itselleen.

Viime viikonlopun aikana tuli selväksi, että Vanhasella ei ollut halukkuutta ministerin pestiin. Kuitenkin sunnuntainen puhelu Kulmunilta oli saanut kelkan käännettyä. Kulmuni kertoi nyt, mitä puhelussa tapahtui: 

– Puhelu sisälsi maanittelua ja taivuttelua. Vastuuntuntoisena isänmaan miehenä Matti lopulta suostui – ehdolla, että hänen ei tarvitse kantaa vastuuta kaikesta, ainoastaan rahakirstusta, Kulmuni sanoi. 

Viikon suurin uutinen alle minuutissa – näin Vanhasen valinta ministeriksi eteni 0:51

Kulmuni kertoo heidän pohtineen myös vaihtoehtoa, jossa hallituksen viisikon rooli olisi muuttunut. 

– Matilla täytyy olla kokonaisvastuu keskustan hallitustyön vetämisestä. Jälleen kerran Mattia täytyi hieman taivutella; hän suostui ottamaan vastuun paitsi hallitustyöstä myös pääministerin sijaistamisesta. 

Kulmuni kertoi puheensa aluksi, etteivät viime viikot ole olleet hänelle helppoja. Hän oli huolissaan myös siitä, miten julkisuusmylläkät vaikuttavat nuorten uskallukseen lähteä mukaan politiikkaan. 

"Esiintymiskoulutustakaan en suosittele"

Kulmuni myös vitsaili puheessaan koulutuskohusta puhuessaan hänen tilalleen valitusta Matti Vanhasesta ja hänen kokemuksestaan. Hän tituleerasi Vanhasta ”puolueen kovimmaksi luuksi”: 

– Hän jos kuka omistaa sellaisen kokemuksen, ettei harjoittelua tarvita. Esiintymiskoulutustakaan en suosittele, Kulmuni sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat