Kuka voittaa MM-kisojen maalikuninkuuden? Englantilaistähdellä huippuhaastaja

Jalkapallon MM-kisojen maalipörssi on ennen puolivälierävaihetta Englannin Harry Kanen hallinnassa.

Videolla kohokohdat Englannin ja Kolumbian kutkuttavasta neljännesvälieräottelusta. 

Kane on iskenyt Venäjän turnauksessa kuusi osumaa, kun kakkossijalla majaileva Belgian Romelu Lukaku on mättänyt neljä häkkiä. Voimakas ja taiturimainen Lukaku on Kanen ykköshaastaja loppukisojen maalikuninkuustaistelussa.

Lukakun ja Belgian paikka puolivälierissä on tosin kova, kun vastassa on suuri mestarisuosikki Brasilia. 

Myös Cristiano Ronaldolla on neljä maalia, mutta Portugalin MM-turnaus päättyi neljännesvälierissä tappioon Uruguayta vastaan.

Kolme osumaa maalanneista pelaajista kisoja jatkavat vielä Artem Dzjuba (Venäjä), Debis Tsheryshev (Venäjä), Kylian Mpabbe (Ranska) ja Edinson Cavani (Uruguay), mutta heidän toivonsa maalikuninkuudesta on pienempi.

Kanen maaliloistoa selittävät paljolti myös rangaistuspotkut. Kolme hänen kuudesta osumastaan on rankkarimaaleja, kun taas Lukaku ei ole näissä kisoissa vielä pilkkuja ampunut.

Kane osui myös rangaistuspotkukilpailussa Englannin ja Kolumbian välisessä neljännesvälieräottelussa, mutta tuota osumaa ei lasketa maalitilastoihin.

Edellisten MM-turnausten maalikuninkaat:

VuosiPelaajaMaaMaalit
2014
James Rodriguez
Kolumbia
6
2010Thomas Müller  
Diego Forlán 
Wesley Sneijder
David Villa 
Saksa
Uruguay
Hollanti
Espanja
5
2006Miroslav KloseSaksa5
2002RonaldoBrasilia8
1998Davor SukerKroatia6


Yhden MM-turnauksen maaliennätys on Ranskan Just Fontainen 13 osumaa vuodelta 1958. MM-kisahistoriassa eniten maaleja on viimeistellyt Saksan Miroslav Klose, joka osui neljässä MM-turnauksessaan yhteensä 16 kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat