Poliisi hälytettiin paikalle erikoisen katutappelun takia: "Tämän tapauksen tulen muistamaan loppuelämäni"

Poliisi hälytettiin erikoisen katutappelun takia: ”Tämän tapauksen tulen muistamaan loppuelämäni” 0:43
Videolla kerrotaan kotkien fyysiseksi käyneestä reviirikiistasta.

Poliisit kutsuttiin erottamaan kadulle muodostunut erikoinen katutappelu.

Kaksi kotkaa taisteli reviiristä keskellä kirkasta päivää Plymouthissa Minnesotassa. Lintujen tappelu jatkui hyvän tovin ja keräsi naapurustossa yleisöä niin, että lopulta virkavalta oli kutsuttava paikalle erottamaan riitapukarit toisistaan. Tapauksesta uutisoi CNN.

Poliisi Mitch Martinson oli ollut tavanomaisissa töissään lähettyvillä sijaitsevassa lukiossa valvomassa oppilaiden turvallisuutta, kun erikoinen virkapyyntö tuli. Hän ei ollut koskaan tullut ajatelleeksi, että poliisin työssä voisi myös joutua turvaamaan kahden kotkan turvallisuutta.

– Meillä on tietynlaisia protokollia tilanteiden rauhoittamiseen, mutta en ollut koskaan ennen käyttänyt niitä kotkiin tai muihinkaan eläimiin, Martinson toteaa haastattelussa.

Saapuessaan paikalle kotkien välinen kiista oli eskaloitunut kirkunan, kovakouraisen nokkimisen ja lentävien sulkien tasolle.

Martinsonin uniformussa ollut kehokamera oli tallentanut erikoisen tilanteen. Näet videon yltä!

Hetkellisesti Martinson epäröi.

– Yritin miettiä päässäni, mitä minun olisi pitänyt tehdä ja kenelle soittaa, Martinson paljastaa.

Kiivaan taistelun tuoksinnassa kaksi uroslintua oli ilmeisesti jääneet siivistä kiinni toisiinsa. Tilanne oli saatava purettua mahdollisimman nopeasti.

Taistelu reviiristä

Riitelevät kotkat olivat ilmeisesti Yhdysvaltojen kansallislintuna tunnettuja valkopäämerikotkia, jotka ovat suhteellisen kookkaita lintuja.

Martinson otti yhteyttä Michiganin osavaltion luonnonvarakeskukseen. Sieltä kiinni saadun asiantuntijan mukaan lintujen kamppailua seuraavat ihmiset saivat varmuuden siitä, että linnut todennäköisesti kiistelivät reviiristä.

– Se oli ihan hullua! Se tapahtui keskellä katua keskellä kirkasta päivää, Martinson päivittelee.

Martinson oli joskus nähnyt luontodokumentin, jossa linnun pää oli peitetty hupulla, jotta lintu rauhoittuisi. Neuvokas poliisi päättikin kokeilla sitä kikkaa kahteen taistelevaan kotkaan, mutta ennen kuin hän pääsi tuumasta toimeen, oli tilanne jo rauennut.

Linnut yllättäen pääsivät erkaantumaan ja lensivät tiehensä.

– Ne yrittivät vielä uusiksi aloittaa tappelua, mutta lensivätkin yllättäen tiehensä, Martinson muistelee.

Martinson tietää, ettei vastaavanlaista soittoa tule ehkä koskaan enää uudestaan hänen uralla hänen eteensä.

– Tämän työn parhaita puolia on se, että jokainen päivä ja jokainen soitto on erilainen. Et koskaan tiedä, mihin olet itsesi laittamassa likoon. Tämän tapauksen tulen kyllä muistamaan loppuelämäni ja tulee jäämään urani kohokohtiin, Martinson kertoo.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat