Kuka saa viimeisen F1-tallipaikan? – Toni Vilander arvioi kolmea vaihtoehtoa

Red Bullin kakkostalli Toro Rosso ei vielä ole virallisesti vahvistanut ensi kauden toista ajajaansa. Vaihtoehtoina ovat Alexander Albon, Dan Ticktum ja Brendon Hartley, joiden vahvuuksia C Moren asiantuntija Toni Vilander käy läpi.

Daniel Ricciardo päätös siirtyä Red Bullilta Renaultille muutti Red Bullin suunnitelmia. Pierre Gasly nostettiin kaudeksi 2019 Red Bullille ja Daniil Kvjat tekee paluun Toro Rossolle vuoden tauon jälkeen.

Viime viikkoina Red Bull on neuvotellut Toro Rosso-pestistä Albonin ja Ticktumin kanssa.

– Mielenkiintoisia juttuja, koska näytti jo siltä, että Toro Rosso joutuisi ottamaan reservistä kuskeja. Sellaisia, jotka olivat joutuneet Toro Rossolta jo lähtemään, kommentoi Vilander viitaten alkusyksyn huhuihin entisen F1-kuskien Sebastien Buemin ja Jean-Eric Vergnen Toro Rosso-neuvotteluista.


Vilander olettaa, että nuori kuljettaja saisi pestin.

– Päällimmäisenä tulee mieleen ehkä Albon. Ja sitten Dan Ticktum, joka voitti F3-kisan Macaossa, mutta häneltä puuttuu superlisenssiin vaadittavia pisteitä. Talvitesteissä hän voisi saada ne.

Albon, joka tällä kaudella oli F2-sarjassa kolmas, tuo rahoitusta.

– Varmaan raha vaikuttaa Albonin taustalla. Erilaiset asetelmat ovat Albonin ja Ticktumin kohdalla.  Katsotaan, mitä Toro Rosso sitten päättää. Hehän ovat tehneet aika poikkeuksellisiakin päätöksiä viime aikoina. Hartleyn nostoon kisakuskiksi en olisi ihan heti uskonut, Vilander sanoi.

Ticktumia pidetään erittäin lupaavana kuskina.

– Macaon F3-kisan voitto on tosi kova saavutus. Tarkemmin en pysty hänen lahjakkuuttaan arvioimaan, Vilander sanoi Ticktumista.

Tällä kaudella Toro Rossolla ajanut Hartley ei ole vakuuttanut. Gasly on pärjännyt selkeästi paremmin.

– Gasly on ollut siinä vierellä kova mittari. Hartley oli jo kestävyysautopuolella ajettuaan Porschella LMP1-sarjaa. Hän otti itse yhteyttä Toro Rossolle ja tarjosi palveluksiaan ja sai kisapaikan, toteaa Vilander.  

Vilanderin mukaan Hartley on kärsinyt teknisistä murheista, mutta kaikkea ne eivät selitä.

– Hondan tekniikkamurheet vaikuttavat välillä. Joskus Toro Rossolla on hyvä vauhti ennen aika-ajoja. Ehkä selkeä tappio pistesaldossa Gaslylle osoittaa, että Hartley on ollut vähän vaikeuksissa.


Lue myös:

    Uusimmat