Jälleen uusi yllätysnimi paluuhuhuissa Formula ykkösiin

Red Bull kartoittaa yllättäen ex-kilpakuljettajiaan kakkostalliinsa Toro Rossolle. Uutena ehdokkaana on tallissa kilpaa 2009-11 ajanut sveitsiläiskuski Sebastien Buemi.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Huhut Buemin paluusta Toro Rossolle seitsemän vuoden tauon jälkeen kuumenivat, kun hänet bongattiin sovittelemassa Toro Rosson penkkiä Singaporessa.

– Olen Red Bullin ja Toro Rosson varakuskina. Siksi olen täällä paikan päällä. Normaalisti olen simulaattorissa, mutta nyt olen täällä, selvensi Buemi Sky Sportsille syistä, miksi hän saapui Singaporeen.

Huhuihin Buemi ei ota kantaa sen tarkemmin. Hän toteaa toimivansa, kuten talli määrää.

– Teen vain, kuten pyydetään ja he halusivat minun sovittelevan penkkiä. Tietysti minulla on oltava penkki, jos jollekin kuljettajalle tapahtuu jotain ja se on kaikki, mitä voin toistaiseksi sanoa.

Buemi, 29, oli kesällä voittamassa Toyotalla Le Mansin 24 tunnin ajoa Fernando Alonson ja Kazuki Nakajiman kanssa. Urheiluautojen ohella hän on ajanut kilpaa Formula E-sarjassa ja voittanut siellä 2016 mestaruuden.

– Ohjelmani WEC:ssä (urheiluautoissa) ja Formula E:ssä ovat järjestyksessä. Kaikki on siinä maailmassa mahdollista, mutta nyt keskityn vain varakuskin rooliini täällä ja katsotaan.


Buemi ei allekirjoita väitettä, että hänet nähtäisiin tänä syksynä tositoimissa Toro Rossolla F1-kisojen perjantaiharjoituksissa.

– En ole sellaisesta tietoinen. Minulle ei ole kerrottu.

Buemin ohella Toro Rossolle on yhdistetty tallin entisistä kuljettajista Jean-Eric Vergne ja Daniil Kvyat. Vergne tosin tyrmäsi huhut elokuun lopulla C Moren haastattelussa Spassa.

Kvyatilla on ollut sopimus voimassa Ferrarin kehityskuljettajan pestistä, mutta Ferrari ja Red Bull ovat neuvotelleet Kvyatin siirtymisestä Toro Rossolle. Uutistoimisto TASS uutisoi perjantaina, että Kvyat olisi sopinut Ferrarin kanssa sopimuksensa irtisanomisesta.

Toro Rosson nykyisistä kuskeista Pierre Gasly kisaa ensi kaudella Red Bullilla. Brendon Hartleyn sopimusta Toro Rossolla Red Bull ei ole jatkamassa.


Lue myös:

    Uusimmat