Ex-F1-pomolta kova ehdotus: yllättävä taho tyrkyllä Max Verstappenin tallikaveriksi

Tulosruutu: Max Verstappen ajoi voittoon Unkarissa

Entinen F1-tallipäällikkö Eddie Jordan heittää yllättävän nimen pöytään, kun hän puhuu Red Bullin tulevien vuosien kuljettajista.

Red Bullin yllä on käyty tuoreeltaan kovaa pyörittelyä siksi, koska tallin meksikolaiskuski Sergio Perez on esiintynyt hyvin epätasaisesti.

Perez aloitti kauden lupaavasti, mutta hänen tahtinsa on hiipunut loppukevään ja alkukesän aikana. Perez haastoi vielä alkukaudesta Red Bullin toisen kuskin Max Verstappenin MM-taistossa. Nyt Verstappen on mennyt menojaan.

Kysymys kuuluukin, että pitääkö Perez paikkansa myös tulevina vuosina vai tekeekö hän tilaa esimerkiksi vasta AlphaTaurille nostetulle Daniel Ricciardolle?

Ricciardon lisäksi spekulaatioissa on pyörinyt myös McLarenin tähden Lando Norriksen nimi.

F1:ssä 1990- ja 2000-luvulla vaikuttanut Eddie Jordan heittää nyt yllättävän kortin pöytään.

Verstappenin uusi tallikaveri ei ole välttämättä Ricciardo eikä Norris, vaan toinen McLaren-kuski Oscar Piastri.

Piastri, 22, kuohautti viime vuonna, kun hän siirtyi yllättäen McLarenille. Piastrin piti mennä Alpinelle, joka vei häntä juniorikuljettajan asemassa kohti F1:ssä. Kuvio kuitenkin muuttui ja Piastri peri Daniel Ricciardon paikan.

Alun totuttelun jälkeen Piastri on esiintynyt sangen lupaavasti. Australialainen ajoi parin viikon takaisen Britannian GP:n aika-ajoissa kolmanneksi.

Viime sunnuntaina Piastri nousi Unkarin GP:n lähdössä toiseksi, haastaen kärkipaikalla ajaneen Verstappenin.

Ex-F1-pomo Jordan näkee paljon potentiaalia F1-tulokaskuski Piastrissa.

– Yksi taho, joka jäi minulle mieleen Unkarin GP:n osalta oli Piastri, Jordan aloitti TalkSportin haastattelussa.

– Hän ei ollut koskaan aiemmin ajanut tällä radalla – ehkä tyyliin maksimissaan kerran joskus aiemmin junioriaikoinaan, ja hän tuli ja täräytti heti toiseen riviin. Ja se, miten hän ajoi muun muassa Maxia vastaan… pitää olla tarkkana sen suhteen, että minne hän on menossa, koska näyttää siltä, että tähti on syntymässä, Jordan tykitti.

Jordan otti nopeasti esiin Red Bullin tilanteen.

– Olen hyvin vakuuttanut tästä nuoresta kaverista. Mielestäni hän on yksi niistä, jotka pystyvät haastamaan Maxin tulevina vuosina. Pitää kuitenkin muistaa, että hänen managerinsa on (ex-F1-kuski) Mark Webber, joka sai sorvattua hänet McLarenille. Ei kannata yllättyä siinä vaiheessa, kun Red Bullilla vapautuu paikka. Se on kuitenkin talli, missä Mark on ajanut. Piastrin nimi on silloin näyttävästi esillä, Jordan ennustaa, lisäten:

– En usko, että Ricciardo palaa enää sinne. Hänellä oli omat saumansa, eikä Red Bull yleensä katso hirveästi taaksepäin. He katsovat tulevaisuuteen. Mark on tuonut nuoren kaverin (Piastrin) hienosti esille. Ja millainen ilmestys hän onkaan ollut, Jordan hehkutti.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Belgiassa.

Lue myös:

    Uusimmat