Mainos

Kuinka riitaisa on eduskunta? Kansanedustajat peukuttivat kevään ratkaisut

3:14

Valtiopäivien avajaishuumassa kansanedustajat halusivat uskoa sopuun, vaikka tuleva kevätkausi tuo mukanaan isoja ja vaikeita kysymyksiä ratkaistavaksi.

Edustajien mukaan luvassa on kuitenkin värikästä debattia asioista. Monista eteen tulevista asioista ei ole edes olemassa vielä esitystä, jonka pohjalta ratkaisuja tehdään. Tämän vuoksi ilmassa oli selvää jännitystä.

Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) uskoo, että tilannen on nyt niin vakava, että edes työmarkkinajärjestöt eivät uskalla tulla kansan eteen ilman pätevää ratkaisua.

– Nostan peukkuni ylös, eli nyt on pakko löytää sovussa ratkaisuja, hehkuttaa Salolainen.

Kansanedustaja, vasemmistoliiton puheenjohtajaksi pyrkivä, Li Andersson (vas.) halua uskoa sivistyneen keskustelun voimaan, vaikka kansanedustajat onkin asioista eri mieltä.

– Ehdottomasti asioista pitää keskustella sivistyneesti. Se on peruslähtökohta, kun politiikkaa tehdään. Eripuraa tuskin syntyy, jos asiat on hyvin valmisteltu. Jos on huonosti valmisteltu, silloin lisätään kansan eripuraa. Monia isoja kysymyksiä on vielä auki eikä tiedätä mitä esitykset tulevat pitämään sisällään, sanoo Andersson.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) näkee kevään laajassa perspektiivissä. Konkari tietää, että värikästä tulee olemaan, sillä tuleva kausi tuo mukanaan kaikkea mahdollista: sopua, eripuraa ja sivistynyttä keskustelua.

– Kaikkea tätä tulee löytymään eduskuntakeskustelusta, mutta se kuuluu avoimeen tyyliin ja henkeen. Jonkun pitää ottaa kuitenkin vastuu ja hoitaa niin, että Suomen asiat tulevat hoidettua, muistuttaa Kanerva.

Kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok.)uskoo, että asiat menevät kuten ne ovat aina menneet.

– Hallituksen pitää olla yhtenäinen ja oppositio kritisoi, napauttaa Harkimo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.