Kuinka paljon vihreää teetä kannattaa juoda päivässä?

Vihreää teetä hehkutetaan paljon. Sen kerrotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja ehkäisevän flunssaa, mutta kuinka paljon vihreää teetä on tarpeeksi?

Jos juot vihreää teetä kupillisen tai kaksi päivässä, olet oikeilla jäljillä. Syöpäepidemiologian tutkija Zuo Feng Zhang Kalifornian yliopistosta suosittelee kahdesta kolmeen teekupillista päivässä tarpeellisten terveyshyötyjen saamiseksi.

Päivittäin on kuitenkin hyvä juoda viisi teekupillista, sillä se määrä vähentää tutkimusten mukaan vatsasyövän riskiä. Jos haluat pudottaa painoa ja kiihdyttää aineenvaihduntaasi, parhaat tulokset saat juomalla vihreää teetä seitsemän kupillista päivässä – tosin tätä ei ole tutkittu suoraan ihmisillä.

Myös monet muut tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä enemmän vihreää teetä juo, sitä suuremmat hyödyt siitä on terveydelle. Kymmenen teekupillista päivässä on kuitenkin yläraja. Jos olet kofeiinille herkkä tai kärsit unettomuudesta, kymmenen teekupillista vihreää teetä on liikaa elimistöllesi hyödyistä huolimatta.

Runsaalla vihreän teen juomisella on muutama haittapuoli. Sekä vihreästä että mustasta teestä löytyvät tanniinit voivat vähentää foolihapon imeytymistä. Koska foolihappo auttaa vähentämään syntymävikoja, vihreän teen latkimista kannattaa vähentää korkeintaan kahteen kuppiin päivässä raskaana ollessa.

Vihreä tee voi olla esteenä myös raudan imeytymiselle, joten juo sitä aterioiden välissä äläkä niiden yhteydessä.

(MTV3)

Lähde: Fit Sugar

LUE MYÖS:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja