Kuinka paljon vihaat tiskaamista? Näin moni luopuisi seksistä ikiajoiksi, jos sitten ei tarvitsisi siivota

Ammattijärjestäjä asialla – vinkit kotiin 6:40
Kesytä kaaos! Ammattijärjestäjän vinkit kodin siivoamiseen

Mikä on inhottavin kotityö? Entä luopuisitko seksistä tai alkoholijuomista ikiajoiksi, jos pääsisit tästä inhokkihommasta eroon? Arvostelusivuston tutkimuksen mukaan yllättävän moni luopuisi intiimielämästä, jos se lopettaisi samalla siivoamisen.

Vihaatko kotitöitä niin paljon, että luopuisit vaikkapa seksielämästäsi, jos sillä pääsisi eroon tiskaamisesta ja puunaamisesta? Arvostelusivusto Yelpin mukaan yllättävän moni luopuisi intiimielämästä päästäkseen eroon kotihommista.

Yelpin kyselyyn aiheesta vastasi 2000 amerikkalaista. Samalla selvisi, että vihatuin kotityö on tiskaaminen.

Riitelyä siitä, koska ja kuka siivoaa

Kotityöt aiheuttavat kitkaa kodeissa: 80 prosenttia vastanneista ja kotitöitä tehneistä oli kiistellyt töiden hoitamisesta. Viidesosan mukaan riitaa syntyi samasta aiheesta usein – yleensä siis siitä, koska, miten ja kuka kotitöitä tekee.

Naiset tekivät kyselyn mukaan enemmän kotitöitä. He myös luottivat vähemmän kumppaninsa kykyyn siivota koko asunto. 

Miehelle sottaisuus annetaan tutkitusti helpommin anteeksi kuin naiselle. Kylpyhuonetarvikkeita myyvän Pebble Greyn aiemmin tekemässä kyselyssä selvisi, että miehet myös viettävät 7 tuntia vuodessa vessassa paetakseen kotitöitä

21 prosenttia menisi viikoksi vankilaan

Moni tekisi lähes mitä vain päästäkseen eroon kotitöistä. Osa oli jopa teeskennellyt sairasta tai valehdellut tarvitsevansa aikaa johonkin muuhun "tärkeään". 67 prosenttia oli tehnyt kotityön tahallaan huonosti, jotta ei joutuisi enää suorittamaan sitä.

Mistä vastanneet sitten luopuisivat, jos vain pääsisivät kotihommista eroon? Vastaajista 37 prosenttia luopuisi alkoholista ikuisiksi ajoiksi ja 24 prosenttia lakkaisi kokonaan harrastamasta seksiä. 21 prosenttia olisi jopa mennyt viikoksi vankilaan!

Syykin on melko selkeä: kotityöt veivät aikaa jopa 13 tuntia viikossa, ja ilman kotihommia aikaa jäisi muihin, miellyttävämpiin asioihin.

Vihatuimmat kotityöt – TOP 5

  1. Tiskaaminen ja keittiön siivoaminen
  2. Pyykkäys
  3. Vessan peseminen (sisältää pöntön, suihkun, altaan ja muiden osien siivouksen)
  4. Lakaisu tai imurointi
  5. Kokkaaminen ja ruokaostokset

Lue myös:

    Uusimmat