Kuinka nopeasti näkee tuloksia, jos alkaa treenata uudella tavalla? Asiantuntija vastaa

Näin pääset käsilläseisontaan – kolmen liikkeen ohje 2:25

Treenin tuloksia voi alkaa nähdä jo kuukausissa – varsinkin, jos on aloittanut kuntoilemisen ensimmäistä kertaa.

Haussa uusi, hauska liikuntamuoto? Kokeile käsilläseisontaa – ohjeet saat videolta!

Jos alkaa treenata uudella tavalla, miten nopeasti keho alkaa muuttua? Fitness-valmentaja Amanda Hughesin mukaan tuloksia näkee nopeammin, jos ei ole koskaan treenannut.

– Olemme kaikki yksilöitä, joten tahti, jolla muutoksia kehossa näkee, on jokaisella ihmisellä erilainen, Hughes sanoo Independent-lehdelle.

Ota saliselfieitä!

Jos treenaat 3–5 kertaa viikossa, tuloksia voisi Hughesin mukaan näkyä 1–2 kuukaudessa. Tähänkin kuitenkin vaikuttavat monet asiat, kuten treenaajan aloitustaso ja se, miten hän syö.

Vaikka moni halveksuu kuntosalitreenaajien ottamia saliselfieitä, Hughesin mukaan ne ovat itse asiassa tehokas keino seurata omaa edistymistä. Kuvia ei ole pakko julkaista, mutta ne kannattaa ottaa, ja verrata loppupään kuvia myöhemmin alkutilanteeseen.

– Vaikka alussa muutokset ovat pieniä, ajan myötä tulokset ovat helpommin nähtävissä, Hughes sanoo.

Tärkeää on, että treenaaminen on mukavaa

Jos vasta aloittelet treenaamista, Hughes suosittelee 2–3 treenikertaa viikossa. Jos treeniä on takana jo enemmän, mitään muutoksia ei tapahdu viikkoihin, on aika vaihtaa treenitapaa: lisää esimerkiksi painoja tai kokeile uusia, rasittavampia liikkeitä.  Tärkeää on, että treenaaminen on mukavaa.

– Se, että löytää jotakin, minkä tekemisestä nauttii, on onnistumisen kannalta tärkeintä, Hughes kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat