Kuinka monta ystävää sinulla oikeasti on? Neljä naista paljastaa oman tilanteensa

Monilla on Facebookissa tai Instagramissa runsaasti seuraajia, mutta kuinka moni heistä oikeasti on ystävä? The Sun haastatteli neljää aikuista naista heidän todellisten ystäviensä määrästä.

Facebook tai Instagram antavat helposti kuvan, että monilla on loputtomasti ystäviä. Oikeasti harvalla on aikaa tai edes mahdollisuutta muodostaa niin moneen henkilöön syvä yhteys.

Artikkelin Lauralla ei ole yhtään ystävää, Alexilla puolestaan on 5 ystävää, Amandalla 25 ystävää ja Hollylla kokonaiset 50 ystävää. Erot ovat suuria, mutta yllättävää on se, että ystävien määrästä riippumatta naiset ovat tyytyväisiä omaan tilanteeseensa. 

– Ystävyys on enemmän laatua kuin määrää, mutta onnekseni minulla on molemmat, kuvaa Holly Winter

Holly, 40, kertoo The Sunille keränneensä valtavan ystäväjoukkonsa pikkuhiljaa. Osa heistä on lapsuudenystäviä, jotkut ovat jääneet mukaan elämään ulkomailla olon myötä tai töiden kautta.

Amanda Stewartilla, 37, on 25 ystävää: omien sanojensa mukaan siksi, että hän on supersosiaalinen ja tutustuu nopeasti esimerkiksi toisiin lasten vanhempiin. 

Neljä ystävää on Alexin mielestä sopiva määrä 

Alex Doylella, 23, on huomattavasti vähemmän ystäviä kuin Hollylla, mutta hän ei kaipaakaan enempää. Alex on sinkku ja perheetön. Neljä aidosti läheistä ystävää on hänelle juuri sopiva määrä.

Kolme ystävistään hän on tavannut ollessaan 12-vuotias ja neljännen läheisen ystävän seitsemisen kuukautta sitten. 

– Puhumme joka päivä, ja tuntuu kuin olisimme tunteneet toisemme vuosia, Alex kuvaa uusinta ystävyttään. 

– Ehkä olisi hauskaa, jos olisi suositumpi ja suuren ystäväporukan keskellä, mutta en ole varma miten riittäisin niin monelle. Se voisi oikeasti olla vaikeaa ja stressaavaa, Alex pohtii. 

Lauralla ei ole ystäviä, mutta hänellä on perhe

Laura Stonesilla, 28, on perhe, mutta ei yhtään ystäviä. Tilanne ei Lauraa haittaa, sillä hänen poikansa ja miehensä ovat hänelle kaikista tärkeimpiä. 

– Minulla oli lukiossa ystäviä, mutta sitten aloimme tehdä erilaisia asioita ja ystävyyssuhteet jäivät, Laura kuvaa. 

Lauran ystävät myös juhlivat tietyssä vaiheessa paljon, kun Laura sen sijaan alkoi keskittyä perheeseen. Hän oli ryhmän ensimmäinen, joka sai lapsen. Se vei ystäviä eri teille, mikä oli Lauran mielestä jossain määrin luonnollinen jatkumo.

Omien lastensa lisäksi hän on nykyään tekemisissä siskojensa ja äitinsä kanssa – läheiset sukulaissuhteet paikkaavat ystävien jättämää aukkoa. 

The Sunin haastattelemat naiset muistuttavat osaltaan, että ystävien määrä ei kerrro välttämättä siitä, onko jonkun toisen tilanne parempi kuin toisen. Sosiaalisuuden tarvekin vaihtelee ihmisten kesken, ja on aivan sallittua viettää aikaa itsekseenkin – eikä se ole ristiriidassa sen kanssa, että Facebookissa olisi esimerkiksi 400 ystävää. 

Lue myös: 

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat