Kuinka miehen iskuyritys torjutaan? Naiset vastaavat

Kuinka naiset kieltäytyvät iskuyrityksestä? Tuleeko tilanteessa olla erityisen kohtelias, vai onko tärkeintä, että itse asia tulee selväksi? MTV Lifestyle haastatteli naisjoukkoa ja otti asiasta selvää.

"Miten te naiset sanotte miehelle "ei"? Miehet alkavat usein bussissa tms. jutella minulle, ja pyytävät yhtäkkiä puhelinnumeroa tai kahville. Osa on yrittänyt päästä kotiinikin. En todellakaan vie ketään tuntematonta bussimiestä kotiini, mutta kieltäytyminen johtaa vain mankumiseen ja suostutteluun. Olen alkanut valehdella, että minulla on kihlattu kotona. Miten te sanotte miehelle "ei"?", nimimerkki Hur kysyy tällä viikolla.

Näin naiset kommentoivat asiaa:

"Sanon miehelle että ei. Ei kiitos!"
– Nainen, 37, avioliitossa

"Riippuu omasta fiiliksestä. Ensin yritän ystävällisesti. Totean, että olen perheellinen naimisissa oleva nainen, että ei turhaan kannata panostaa meikäläiseen. Jos ei auta, tai oma fiilis ei ole kovin kukkea, katson erittäin murhaavasti ja totean, "näytänkö mä siltä, että mua kiinnostaa". Jos sekään ei auta, korotan ääneni "kun sanon ei, se on silloin ei, eikä se siitä miksikään muutu". Ja tässä vaiheessa saan osakseni haistattelua mutta väliäkö hällä, pääasia että pääsee tyypistä eroon.

Parhaiten tuntemattomilta bussimiehiltä välttyy yksityisautoillen, suosin siis omaan autoa ja pääsen helpommalla."
– Nainen, 34, naimisissa

"Itse olen joskus tuollaisessa tilanteessa sanonut, että tulipa hyvä mieli rohkeasta treffipyynnöstä, mutta tällä kertaa en ole kiinnostunut. Onhan se aina imartelevaa, jos joku pyytää ulos. Ei sitä tapahdu ihan joka päivä. Mielestäni on ilkeää ja turhaa sanoa rumasti, jos joku pyytää ulos. Sehän vaatii pyytäjältä paljon rohkeutta, eivätkä suomalaiset miehet yleensä ole koko ajan vonkumassa. Jos mies ei kuitenkaan usko kieltäytymistä, ja alkaa jankuttaa, niin täytyy vain katsoa miestä tiukasti silmiin ja toistaa, että tällä kertaa ei kiitos. Ei se sen vaikeampaa ole."
– Nainen, 23, avoliitossa

"Minä olen onnellisesti naimissa, joten vetoan siihen, mutta aiemmin olet huomannut hyväksi sanoa juuri seurustelevani tai - poikamaista ulkonäköäni kiittäen – olevani kiinnostunut tytöistä. Tämä siksi, etten myöskään halua pahoittaa kenenkään mieltä, kun minua ei vaan satu kiinnostamaan."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Kovin usein ei tule vastaavia tilanteita eteen, koska en liiku pahemmin julkisilla kulkuneuvoilla enkä myöskään käy baareissa, missä tuota varmasti tapahtuisi enemmänkin. Olen joskus ottanut vain huumorilla ja naureskellut esimerkiksi, että "jos nyt kuitenkin jätän väliin". Muistan myös joskus nuorempana antaneen väärän puhelinnumeron miehelle, jonka juurikin bussissa kohtasin. Ei ehkä kivoin mahdollinen teko. Nyt olen itse parisuhteessa, joka on luonnollisestikin hyvä syy torjumiselle, mutta ei kihlatusta valehtelemisessakaan ole mielestäni mitään pahaa, jos se on miehelle helpompi käsitellä kuin "ilman syytä" tapahtuva kieltäytyminen."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Taktiikkoja on monta. Nuorena baarissa tuijotin ehdottelevia miehiä silmiin sanomatta mitään – harva pystyy vastaamaan tuijotukseen muutamaa sekuntia pidempään ennen kuin tilanne muuttuu jo hyvin epämukavaksi. Kuvitteellinen kihlattu tai poikaystävä on kyllä ihan pätevä keino. Sano vaikka, että suostut kyllä lähtemään kahville, mutta ”eihän haittaa, että bodaripoikaystäväni Pete tulee myös mukaan?” – luulisi sen riittävän. Ei kuitenkaan saa olla liian mukava. Jos sanot ei, mutta hymyilet, mies putkiaivoineen tulkitsee, että olet kiinnostunut. Sinnikkäimmille kannattaa jutella vaikka herpeksestä, sinnikkäästä hiivatulehduksesta tai vuolaista kuukautisista – kyllä se raja joskus miehilläkin tulee vastaan."
– Nainen, 28, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta?

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat