Mainos

Kuin Pohjois-Koreassa vai silkkaa vaali-intoa? – keskustalaiset yltyivät kilpaa kehumaan Juha Sipilää somessa: "Aurinko paistaa kauniisti – jokin on herännyt"

1:27
Juha Sipilä kertoi perjantaina hallituksensa erosta ja iltapäivällä jo keskustan uusista sotelinjauksista Forssan Prismassa.

Viime perjantaina pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kaatoi hallituksensa, kun oli käynyt selväksi, ettei sen koko vaalikauden valmistelema sote-uudistus ole ehtimässä valmiiksi vaalikauden aikana.

Keskustajohtoisen hallituksen ja sen suurimman uudistuksen kaatuminen ei kuitenkaan näyttänyt puolueväen tunnelmia madaltavan, pikemminkin päinvastoin. Keskustavaikuttajat alkoivatkin kilpaa kehumaan puolueensa vaalitilaisuuksia ja puheenjohtajaa Twitterissä – jopa siinä määrin, että hehkutus alkoi näyttää joidenkin silmissä pohjoiskorealaiselta.

Innokkaiden hehkuttajien joukossa oli niin nykyisiä kuin entisiä keskustapoliitikkoja.

– Eilen Turussa väenpaljous! Salamana muuttui tilanne apatiasta innostukseen ja iloon! Jännäksi menee, Sipilä täysillä kisassa mukana. Täältä tullaan elämä!, intoili vuosina 1995–2010 keskustan kansanedustajana toiminut Liisa Hyssälä.

Keskustan kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Matti Vanhanen tviittasi kuvan Eurajoella sijaitsevassa kaupassa pidetystä vaalitilaisuudesta. Paikalle oli pakkautunut useita kuulijoita.

– Puhelimeeni sataa kuvia ääriään myöten täynnä olevista keputilaisuuksista kaikkialta Suomesta. Kevät tekee tuloaan. Aurinko paistaa kauniisti. Jokin on herännyt, tviittasi Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho.

Twitterissä jaettiin tunnelmia myös Siika-ahon omasta vaalitilaisuudesta. Siellä tosin ei ainakaan kuvasta päätellen väenpaljoutta koettu.

Ehkä innokkaimmin kaikista tviittaili kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen erityisavustaja Tuomas Vanhanen

– Aivan huikea meininki. Nyt on käynnissä aivan poikkeuksellinen liikehdintä. Viestit eri puolilta maata kertovat, että kansalaiset ovat nyt lähteneet todenteolla keskustan tueksi. #keskusta kiinnostaa, kuului yksi hänen viesteitään.

Vanhanen kuittasi ivailijoille

Keskustalaisten into herätti myös jonkin verran virnuilua. Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Tuomo Lappalainen ja kirjailija Tommi Kinnunen jakoivat Tuomas Vanhasen tviittejä saatteilla, joissa verrattiin puheenjohtaja Sipilän ylistämistä Pohjois-Koreaan.

– Saahan kommenttiani toki ivata pohjoiskorealaiseksi, jos se arvostetun toimittajan mieltä kohentaa. Olen kuitenkin vilpittömän innoissani siitä, että #keskusta kiinnostaa nyt aivan valtavasti, Vanhanen kuittasi takaisin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja