"Kuin joku ottaisi terän ja veisi kaiken mennessään": Lohduton tornadotuho tallentui videolle – yli 20 kuollut, uhriluku voi kasvaa

1:01

Yhdysvaltain sunnuntain myrskyjen aiheuttamien aineellisten vahinkojen laajuus alkaa paljastua. Tornadot riepottelivat Alabaman ja Georgian osavaltioita.

Georgiassa myrskyt repivät puita irti ja tuhosivat rakennuksia. Sähköt katkesivat Georgian alueelle noin 21 000 asiakkaalta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pahiten myrsky ravisteli Alabamassa sijaitsevaa Auburnin kaupunkia. Se tuhosi lukuisia asuintaloja ja yrityksiä.

Kuolleita yli 20, uhriluku voi kasvaa

Tähän mennessä kuolleita on ainakin 23, mutta uhriluku voi yhä kasvaa. Loukkaantuneita on löydetty yli 50. Useita vakavasti loukkaantuneita ihmisiä on viety sairaalahoitoon, kertoo CNN.

Paikallinen sheriffi Jay Jones Leen piirikunnasta kertoi, että pelastustyöt jouduttiin keskeyttämään yön ajaksi, sillä pimeällä liikkuminen olisi ollut liian vaarallista.

Hän kuvasi tuhoa CNN:lle sanomalla, että näyttää siltä kuin joku olisi ottanut terän ja vienyt kaiken mennessään.

Ilmakuvat näyttävät suuret määrät kaatuneita puita ja ympäriinsä lentänyttä romua.

Viranomaiset ovat kertoneet viestimille, että pelastustyöt ovat olleet vaikeita. Töiden etenemistä on vaikeuttanut romun määrä tuhosta kärsineillä alueilla. Viranomaiset ovat pyrkineet auttamaan talojen raunioihin jumiin jääneitä ihmisiä.

Presidentti välitti osanottonsa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti myrskyihin kantaa pikaviestipalvelu Twitterissä. Hän kehotti ihmisiä pysymään turvassa ja toivotti Jumalan siunausta myrskyn uhreille.

Yhdysvaltojen sään on ennustettu jatkuvan talvisena.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja