Mainos

KTM jätti tutkintapyynnön uraanikairauksista

Ministeriö ei ole vakuuttunut, että malminetsintäyhtiöllä olisi ollut maanomistajien suostumus kairauksiin. KTM ei myöskään ole myöntänyt yhtiölle valtauslupaa.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on jättänyt poliisille tutkintapyynnön malminetsintäyhtiön tutkimustoimenpiteistä. Ministeriö pyytää poliisia selvittämään, toimiko Agricola Resources Plc -niminen yhtiö kaivoslain vastaisesti teettäessään kallioperän kairausta ilman kaivoslain mukaista tutkimuslupaa.

Asian selvittely käynnistyi helmikuussa maanomistajien ja Sallan kunnan kiinnittäessä asiaan huomiota.

Ministeriö ei ole voinut tekemiensä selvitysten pohjalta vakuuttua, että yhtiöllä olisi ollut kairauksiin maanomistajien lupa. Useat maanomistajat ovat julkisuudessa ilmoittaneet, ettei maanomistajien suostumusta ole asianmukaisesti selvitetty.

Yhtiöllä ei ole ollut ministeriön myöntämää kaivoslain mukaista tutkimuslupaa (valtausoikeutta) eikä ilman maanomistajan suostumusta tapahtunutta kairausta ole pidettävä kaivoslain 3 §:n mukaisena vähäisenä näytteenottona.

Ministeriö toteaa, että kaivoslaki antaa malminetsintää harjoittavalle varsin voimakkaat valtuudet.

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että kaikki toimijat noudattavat tarkasti kaivoslain ja muun yleisen lainsäädännön vaatimuksia, ministeriöstä painotetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.