Mainos

KSML: Rikkeet lisääntyneet siviilipalveluksessa, poliisi etsii lähes 90:tä karkulaista

Keskisuomalainen kertoo siviilipalveluksessa annettujen kurinpitorangaistusten lisääntyneen viidenneksellä vuodesta 2013. Näistä valtaosa johtuu luvattomista poissaoloista tai siitä, ettei siviipalvelusvelvollinen saavu sovitusti koulutusjaksolle. 

Poliisin etsimiä siviilipalvelusmiehiä on tällä hetkellä 90. Näistä osaa ei koskaan löydetä koskaan; pisimpään karkuteillä olleet ovat piilotelleet jo vuosia.

Kun karkulainen täyttää 30 vuotta, ei häntä enää voida määrätä siviilipalvelukseen.

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksesta kerrotaan Keskisuomalaiselle, että jokaiselta koulutusjaksolta jää saapumatta keskimäärin noin kymmenen siviilipalvelusvelvollista. 

– Jos he eivät noin viikon odottelun jälkeen ilmesty paikalle, laitamme heidät poliisietsintään. Vuosittain poliisi tuo noin kymmenen velvollista tänne Lapinjärvelle, Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen kertoo Keskisuomalaiselle.

Osa unohtaa mennä palvelukseen

Etsittyjen henkilöiden joukossa on myös niitä, jotka ovat unohtaneet lähteä koulutusjaksolle tai erehtyneet ajankohdasta. Osa taas ei ilmesty etsintäkirjeestä huolimattakaan, vaan he hakevat lykkäystä erinäisin syin.

Yleisin sanktio palvelusrikkomuksesta on kirjallinen varoitus. Myös lomapäiviä saatetaan pidättää. 

Vuosittain siviilipalveluksen aloittaa 1800 velvollista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.