Mainos

Vankilaan puoleksi vuodeksi unohtunut mies voi vaatia tuhansien eurojen korvauksia

9:27

MTV.fi:n Vinkkimiehet-ohjelma kertoi keskiviikkona tutkintavangista, joka unohtui viime vuonna vankilaan lähes puoleksi vuodeksi.

Poissaolevana vangittu 33-vuotias mies otettiin kiinni toukokuussa 2015 ja hänet toimitettiin Vantaan vankilaan. Siellä hän oli 175 päivää ilman lain edellyttämää vangitsemispäätöstä.

MTV:n rikostoimituksen päällikön Jarkko Sipilän mukaan virheestä saattaa koitua tuhansien lasku maksettavaksi.

Hänen mukaansa mahdolliset korvaukset vangille saattavat nousta tuhansiin. Puolen vuoden vapaudenmenetystä se ei välttämättä silti korvaa.

– Korvaus on 100 euroa per päivä, se kertaa 175. Eli vajaa 20 000 euroa. Mutta menisitkö itse istumaan Vantaan vankilaan satasella päivä?, Sipilä toteaa.


Sipilä uumoilee, että  Oikeuskanslerinvirasto ottaa nyt kopin asiasta, mitä ei olisi pitänyt tapahtua. Hallinnollinen selvitysprosessi ja mahdollisesti rikostutkinta ovat mahdollisia.

Poliisi ja vankilaviranomaiset ovat erimielisiä siitä, kenen - vankilan vai poliisin - olisi pitänyt ilmoittaa etsintäkuulutetun löytämisestä käräjäoikeudelle. Pakkokeinolaissakaan ei näitä vastuita ole määritelty.

– Jos järjestelmä sallii virheet, tarvitaan vain epäonnisia virheitä ja huolimattomuutta. Kun moni asia menee samaan aikaan pieleen, näin voi käydä. Järjestelmässä on vikaa, Sipilä linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.