Mainos

KSML: Päivi Nerg Jyväskylän mellakasta: ”Kansalaisilla ei ole oikeutta ottaa poliisia sijaiskärsijäksi”

Oikeuslaitoksella on Suomessa päätösvalta turvapaikanhakijan olinpaikasta, toteaa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg Jyväskylän mellakasta Keskisuomalaiselle.

Nerg toivoo, että kansalaiset luottaisivat suomalaiseen oikeusjärjestelmään.

– Kansalaisilla ei ole oikeutta ottaa poliisia sijaiskärsijäksi, kun se suorittaa hallinnon sille määräämän tehtävän. Kansalaisten tulee vaikuttaa poliittisiin päättäjiin, ei estää poliisin työtä, Nerg toteaa Keskisuomalaiselle.

Nergin mukaan poliisille ei jää Suomessa harkintavaltaa.

– Poliisi arvioi tilanteen ja aina toimii arvion mukaan. Poliisi myös kantaa vastuun toiminnastaan. Selkeä viesti tässä on, että tehtävä suoritetaan loppuun, Nerg sanoo.

Migrin vastaanottoyksikön johtajan Pekka Nuutisen mukaan henkinen ilmapiiri Migrin asiakaskunnassa on muuttunut selvästi. Hän ei ota kantaa siihen, uskooko hän Jyväskylän tapahtumien kaltaisen välikohtauksen toistuvan.

– Migrillä on kirjoilla noin 15 000 asiakasta, ja heistä 11 000 on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Asioiden käsittely on edennyt loppuvaiheeseen. Hallinto-oikeudessa on käsittelyssä 8 000–9 000 valitusta. Asiakkaiden loppukaaren asema vaikuttaa mielenmaisemaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.