Mainos

KSML: Äiti pelasti elottoman Robinin, 3, tulvivasta purosta – tänään kotiin sairaalasta

Pohjanmaalla Perholaisen Sara Vehkalammen ripeä toiminta pelasti hänen lapsensa hengen ja tänään kolmevuotias pääsi sairaalasta, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Alajoen Perhossa elävän seitsemän lapsisen perheen päivä muuttui painajaiseksi viime keskiviikkona, kun kolmevuotias Robin löytyi kodin lähellä olevasta purosta elottomana. Äidin neuvokkaan toiminnan ja ensiavun ansiosta poika selviytyi ja nyt viikkoa myöhemmin poika pääsi kotiin sairaalasta.

– Olihan se hieno tunne, kun lääkäri sanoi Robinin keuhkot kuunneltuaan, että nyt saatte lähteä kotiin, äiti Sara Vehkalampi toteaa lehdelle.

Äiti yöpyi Kokkolassa Robinin kanssa ja tänään perheen isä ja neljä vanhinta lasta hakivat kaksikon kotiin, kertoo Keskisuomalainen.

– Olihan se nyt erilainen tunne kuin silloin keskiviikkona, kun ajelin ambulanssin perässä, Joona-isä kertaa lehdelle.

Keskiviikkona tapahtuneessa turmassa äiti huomasi lapsena purossa elottomana ja syöksyi ajattelematta puroon, joka oli noussut tulvakorkeudelle. Vettä oli aikuistakin kaulaan asti, mutta Sara Vehkalampi onnistui vetämään lapsensa maalle ja aloitti elvyttäminen hätäkeskuspuhelun tuen avulla. Keskisuomalaisen mukaan poika tuli tajuihinsa ambulanssissa.

Nyt lääkärit ovat lehden mukaan todenneet, että Robin selviää todennäköisesti antibioottikuurilla. Vanhemmat kertovat lehdelle, että heti sairaalan letkuista ja laitteista päästyään ilopilleri lähti juttelemaan kaikkien kanssa. Poikaa seurataan vielä puoli vuotta, jotta varmistuu, ettei onnettomuudesta jäänyt jälkiä.

Tapaus nosti onnellisesta lopusta huolimatta perheen mieleen elvytystaitojen tärkeyden.

– En ole elvytyskursseja käynyt. Peruskoulussa näytettiin nukella, miten elvytetään. Mutta en olisi uskonut ennen tätä tapahtumaa, että pystyn elvyttämään. Hätäkeskuksesta annettiin koko ajan ohjeita ja sanottiin, että painele rintaa. Sanottiin, ettei saa lopettaa ennen kuin ensiapu saapuu. Kykenin toimimaan siihen saakka, kunnes ensiapu tuli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.