Kruununprinssi Haakon 48 vuotta! Hovi julkaisi kuvan märkäpukuun sonnustautuneesta kuninkaallisesta

Norjan kruununprinssi Haakon viettää syntymäpäiväänsä 20. heinäkuuta.

Norjan kruununprinssi Haakon täyttää tänään 48 vuotta. Norjan hovi onnitteli kruununprinssiä tämän syntymäpäivänä julkaisemalla kaksi kuvaa päivänsankarista.

Ensimmäisessä kuvassa Haakon poseeraa puutarhassa pikkutakkiin ja kauluspaitaan sonnustautuneena ja leveä hymy kasvoillaan.

Toinen Instagramissa julkaistuista potreteista on sen sijaan hivenen epätavallisempi kuninkaallisten merkkipäivänä julkaistuksi kuvaksi. Siinä Haakon poseeraa veneessä komeissa vuonomaisemissa ja jälleen iloinen ilme kasvoillaan. Asu sen sijaan on erikoisempi: tuleva kuningas on sonnustautunut märkäpukuun.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Viime vuonna hovi valitsi kruununprinssin syntymäpäivänä selvästi perinteisemmän linjan. Tuolloin Haakonin syntymäpäivänä julkistettiin liuta perhepotretteja, joissa poseerasivat syntymäpäiväsankarin kanssa kruununprinsessa Mette-Marit, prinsessa Ingrid Alexandra, prinssi Sverre Magnus sekä perheen koirat.

Hovi julkaisi samalla myös uudet, kesäiset potretit jokaisesta perheenjäsenestä.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun 48-vuotias kruununprinssi nähdään märkäpuvussa ja merellisissä harrastuksissa. Haakon on isänsä kuningas Haraldin ja isoisänsä kuningas Olavin tapaan innokas purjehtija. 

Kruununprinssi on myös ottanut kantaa maailman meriä riivaavaan ongelmaan, eli muovijätteeseen. Haakon on myös tarttunut toimeen ja hänet on ikuistettu sukeltamassa muovijätettä pois merestä. Lisäksi hänet on ikuistettu usein melomassa yhdessä vaimonsa Mette-Maritin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat