Kruununprinssi Haakon 47 vuotta! Kesäiset perhepotretit paljastavat, kuinka prinsessa Ingrid Alexandra, 16, ja prinssi Sverre Magnus, 14, ovat muuttuneet vuodessa

7:59
Video: Haakonin isosisko, hovin outolintuna pidetty prinsessa Märtha Louise kertoi Vapun ja Marjan haastattelussa, miten hovi reagoi hänen perustamaansa "enkelikouluun".

Norjan hovi julkaisi kruununprinssi Haakonin syntymäpäivän kunniaksi tuoreita kuvia kruununprinssin perheestä.

Norjan tuleva kuningas, kruununprinssi Haakon, viettää syntymäpäiväänsä tänään maanantaina.

Hovi julkaisi syntymäpäivän kunniaksi liudan kuvia 47 vuotta täyttäneen kruununprinssin perheestä. Kuvat on otettu Kristiansandin liepeillä sijaitsevassa Dvergsøyassa.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista.

Kuvissa poseeraavat vanhempiensa seurassa myös 16-vuotias prinsessa Ingrid Alexandra ja 14-vuotias prinssi Sverre Magnus. Kuvat paljastavat, että nuoret kuninkaalliset ovat kasvaneet melkoisesti sitten viime vuoden, jolloin hovi julkisti edelliset kesäiset potretit kruununprinssin perheestä.

Myös perheen kaksi koiraa, Milly Kako ja Muffins Kråkebolle. Koirat ovat rodultaan labradoodleja, eli labradorinnoutajan ja villakoiran risteytyksiä.

Kruununprinsessa Mette-Maritin omalla Instagram-tilillään julkaiseman kuvan perusteella Haakon on nauttinut kesälomalla ainakin purjelautailusta.

Kruununprinssi Haakonilla ja Kristiansandista syntyisin olevalla kruununprinsessa Mette-Maritilla on ollut tapana lomailla joka kesä jo vuodesta 2010 lähtien. 

Se og hør -lehden kuninkaallisasiantuntija Anders Johan Stavseng sanoo, että kruununprinssi perheineen suuntaa seuduille tavallisesti juuri syntymäpäivän tienoilla ja viipyy Dvergsøyassa pari viikkoa. Hän kertoo, että tavallisesti syntymäpäivää saapuu juhlimaan myös kuningaspari.

– Kuninkaallinen laiva on nähty ankkurissa niillä seuduilla, joten Harald ja Sonja lienevät olleet juhlimassa poikaansa ja tervehtimässä Mette-Maritia ja lapsenlapsiaan, Stavseng sanoo.

Perhe vietti aiemmin aikaa myös kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan kesäpaikassa. Hovi julkaisi tuolloin rennon perhekuvan mökkimaisemista, jossa kuninkaalliset nauttivat ilmeisesti Sonjan synttärikahveista. Paikalla oli tuolloin myös kruununprinssin sisar, prinsessa Märtha Louise kahden tyttärensä kanssa.

Norjassa heräsi keväällä huoli kruununprinsessa Mette-Maritista, kun koronakriisi paisui. Kruununprinsessan on aiemmin kerrottu kärsivän kroonisesta keuhkosairaudesta. Stavseng kuitenkin kiinnitti kuvissa huomiota siihen, että Mette-Marit näyttää niissä todella hyvältä.

Kruununprinsessa poseeraa kuvissa kahdessa erilaisessa asussa, kun taas muulla perheellä asut eivät vaihdu potrettien välillä.

– Hän näyttää kuvissa todella hyvävoimaiselta ja on ruskettunut kauniisti, Stavseng kehuu kruununprinsessan olemusta.

Lähteet: Se og hør, NRK

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja