Mainos

Krp selvittää, onko lelusalakuljettaja Adham syyllistynyt rikoksiin – syynä kirjoittelut ja lahjoitusrahat

2:13

Keskusrikospoliisi tekee esiselvitystä siitä, onko lelusalakuljettajana tunnetuksi tulleen Rami Adhamin toiminnassa syytä epäillä rikoksia.

Poliisi tarkastelee yhtäältä Adhamin kirjoittelua sosiaalisessa mediassa, toisaalta avustustoimintaan tarkoitettujen rahojen käyttöä.

– Mediassa on kerrottu Adhamin aika räväköistä kannanotoista ja kirjoituksista. Poliisi selvittää, onko syytä epäillä esimerkiksi kiihottamista kansanryhmää vastaan, rikosylikomisario Tero Haapala kertoo MTV Uutisille.

Avustustoiminnan osalta selvittelyn alla on toiminnan luonne ja mihin lahjoittajilta saadut rahat on käytetty. Tässä vaiheessa poliisi ei ole pohtinut pidemmälle mahdollisia rikosnimikkeitä. Jos rahat ovat menneet muualle kuin lahjoittajat olisivat halunneet, yksi mahdollinen nimike on rahankeräysrikos.

Haapala painottaa, ettei Adhamia tässä vaiheessa epäillä rikoksesta.

– Esiselvittely tehdään juuri sen varmistamiseksi, ettei niin sanotusti ammuta omenavarasta. Ensin selvitellään ja sitten katsotaan, onko syytä epäillä rikoksia. Kyseessä ihan normaali selvittely, jossa poliisi reagoi julkisuudessa käsiteltyihin asioihin, Haapala kertoo.

Mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta päätetään hänen mukaansa ensi viikon alkupuolella.

11:29

0:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.