Veijo Baltzarilta takavarikkoon 60 000 euroa – "Rikoshyödyn poistamiseksi tai korvausten saannin varmistamiseksi"

7:20
"Osa poliitikoista on varmasti tiennyt Baltzarin toiminnasta, epäilee Kiba Lumberg.

Törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä vangitulta Veijo Baltzarilta on määrätty pantavaksi vakuustakavarikkoon enintään 60 000 euron arvosta omaisuutta. Takavarikko on voimassa toistaiseksi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Saara Asmundela ei kommentoi tarkemmin takavarikkoa, mutta kommentoi niiden tekemistä yleisellä tasolla.

– Yleisesti vakuustakavarikkoa voidaan hakea esimerkiksi rikoshyödyn poissaamiseksi tai mahdollisten vahingonkorvausten saamisen varmistamiseksi, hän kertoo.

Hän ei täsmennä, onko tapauksessa kyse jommastakummasta vai kummastakin.

Veijo Baltzar keräsi satoja tuhansia euroja avustuksia. Juttu jatkuu videon jälkeen.

6:13

Paljon kuulusteluja tehty, mutta monia yhä edessä

Asmundelan mukaan tapauksen esitutkinta on edistynyt, ja poliisi on tehnyt paljon kuulusteluja. Poliisi on kuullut muun muassa tapauksen asianomistajia eli kansankielellä uhreja.

Poliisi ei kuitenkaan halua kommentoida asiaa tarkemmin, sillä esitutkinta on yhä alkumetreillä ja esimerkiksi kuulusteluja on paljon tehtävänä.

– Asiaa ei voi kommentoida ilman, että vaarantaisi asian selvittämisen, hän toteaa.

Tapauksessa on yhä Baltzarin lisäksi epäiltynä toinen henkilö, jonka on MTV Uutisten tietojen mukaan työskennellyt Baltzarin avustajana. Kumpikin epäillyistä on vangittuna.

6:00
Veijo Baltzarin kiistellyt opetusmetodit nousivat otsikoihin rikosepäilyjen tultua julkisuuteen. Oheisella videolla Baltzarin produktioon osallistunut nainen kertoo joutuneensa syrjäytetyksi, koska ei suostunut suorittamaan ohjaajalle sylitanssia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja