Mainos

MV-lehdestä useita kymmeniä rikosilmoituksia

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan MV-lehdestä. Rikosilmoituksia on poliisin mukaan kymmeniä eri puolilta maata.

MV-lehti on poliisin mukaan julkaissut paljon juttuja, joiden epäillään olevan perättömiä, vääristeltyjä tai täyttävän tekijänoikeusrikkomuksen tunnusmerkit.

– En tässä vaiheessa tarkenna, montako rikosilmoitusta on tehty enkä sitäkään, miten ne sijoittuvat eri puolille maata, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Harri Saaristola Helsingin poliisista.

Tutkinnan koordinoinnista vastaa Helsingin poliisi.

Mahdollisia rikosnimikkeitä ovat tässä vaiheessa ainakin kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

– Henkilöiden nimiin en ota kantaa, sanoo Saaristola.

Poliisi arvioi syyttäjän kanssa rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä. Nettisivuston tutkiminen ja syytteessä olevien kuuleminen edellyttää poliisin mukaan yhteistyötä myös muiden maiden viranomaisten kanssa.

Poliisi kehottaa ottamaan yhteyttä 

Tutkintaa ei ole aloitettu yleisluontoisesta tutkintapyynnöstä, jonka tekivät sosiaalidemokraattiset opiskelijat ja ryhmä muita poliittisia opiskelijajärjestöjä. 

Yleisluontoisten tutkintapyyntöjen sijaan poliisi kehottaa rikoksen uhriksi joutuneita henkilöitä tekemään rikosilmoituksen kotipaikkakunnan poliisilaitokselle. Rikosilmoituksia suositellaan tekemään toukokuun aikana.

Poliisi muistuttaa, että vihapuhe netissä voi helposti täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Kyseessä voi olla esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaus tai törkeä kunnianloukkaus.

Jos joku katsoo itsensä, ryhmänsä tai organisaationsa tulleen loukatuksi, mutta on epävarma siitä, täyttääkö jokin nettiartikkeli tai kirjoitus rikoksen tunnusmerkistön, poliisi suosittelee ottamaan yhteyttä.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja